Majoitus Pori Jazz 2017

  1. Majoitus pori jazz 2017 price
  2. Majoitus pori jazz 2017 2018
  3. Majoitus pori jazz 2017 highlights

Pori Jazz ja SuomiAreena eri viikoille? Porin majoitustilanne on haastava, koska Porissa vietetään samaan aikaan jazzeja ja SuomiAreenaa. Kaupunkiin tulee samalla viikolla yli 100 000 kävijää. Järjestäjät eivät silti innostu ideasta, että tapahtumat järjestettäisiin jatkossa eri aikaan. – Molemmat hyödymme tästä yhtälöstä ja haluamme tehdä jatkossakin yhteistyötä, Mikkomatti Aro sanoo. Myös SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto torppaa idean tapahtumien erottamisesta. – Kun SuomiAreenaa yli kymmenen vuotta sitten alettiin järjestää, lähtökohta nimenomaan oli, että se laitetaan jazzien kanssa samaan aikaan. Emme missään nimessä halua, että tapahtumat erotettaisiin. Aro on törmännyt epäilyihin, ettei Pori Jazz edes pärjäisi ilman SuomiAreenaa. – Siitä en olisi lainkaan varma. Molemmilla on tilanteesta hyötyä ja haasteita, jotka liittyvät ennen kaikkea majoitukseen. Pop up -hotelli tai kotimajoitus Hotellihuoneiden lisäksi Porissa voi majoittua muun muassa leirintäalueilla, pop up -hotellissa tai kotimajoituksessa.

Majoitus pori jazz 2017 price

– Hotellit vastaavat huonosti festivaaliajan tarpeeseen. Joudumme koko ajan sanomaan ei-oota yhteistyökumppaniemme lisäpyynnöille, harmittelee Joensuun popmuusikoiden toiminnanjohtaja Niina Hattunen. Vuosi vuodelta suuremmaksi kasvanut Oulun Qstock on myös helisemässä majoituksen kanssa. Pienimuotoisena alkanut tapahtuma keräsi viime vuonna jo 32 000 kävijää. Loppuunvaratut hotellit ovat festivaalin koordinaattorin Sandy Kantolan mielestä merkki siitä, että lisäkapasiteettia kaivataan. – Toiset hotellit ovat ääriään myöten täynnä, toisissa voi olla yksittäisiä paikkoja. Tarvetta on usein enemmän lauantaina kuin perjantaina. Kyllä jo useamman vuoden ajan olemme miettineet, pitäisikö järjestää koulu- tai kotimajoitusta. Kämpistä huone halvemmalla kuin Cumuluksesta Hotellimajoituksen kasvanut suosio on nostanut huoneiden hinnat pilviin. Kaikilla selvityksessä mukana olleilla festivaalipaikkakunnilla hotellit nostavat normaalihintojaan vähintään kymmenillä euroilla. Seinäjoella arvellaan festivaaliyön maksavan kaksin verroin tavanomaiseen huonehintaan verrattuna.

Pori Jazz etsii jälleen kalustettuja asuntoja, erityisesti yksiöitä ja pieniä kaksioita keskustan alueelta organisaation työntekijöille, artisteille, aliurakoitsijoille ja yhteiskumppaneille. Vuokra-asuntoja kaivattaisiin erityisesti ajaksi 8. -16. heinäkuuta 2017. Jos vietät kesän muualla tai olet muuten innokas vuokraamaan asuntosi festivaalin ajaksi majoituskäyttöön, ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla Satu Laitiseen, puh. 050 3880 552, tai Johanna Sahlsteniin, puh. 050 3880 561, Jazzmajoitukseen sopivista asunnoista on yhä suurempi pula, sillä viime vuosina jazzkansaa ei ole oikein kiinnostanut enää esimerkiksi perinteinen koulu- tai telttamajoitus. Moni festivaaleille tulija kaipaa kodin rauhaa ja mukavuutta ja on myös valmis maksamaan siitä onnesta. Jos siis lähdet jazzien ajaksi vaikka matkoille tai mökille, ja pienelle lisärahallekin olisi käyttöä, harkitse asuntosi vuokraamista.

majoitus pori jazz 2017 festival

Majoitus pori jazz 2017 2018

Varaus ja maksu hoituu Visit Porin kautta ja avaimet haetaan meidän toimistoltamme. Me haluamme pitää kotimajoituksen tietyn hintaisena, että mahdollisimman monella olisi mahdollisuus tulla Poriin. Kovin monet kodinomistajat havahtuvat tähän vuokrausmahdollisuuteen vasta juuri ennen festivaalia, vaikka muistuttelemme siitä keväällä, kertoo Anna Kyhä-Mantere. Joku peti jokaiselle Seinäjoella on Provinssin aikaan tarjolla lisäleirintäpaikkoja ja koulumajoitusta. Osa vieraista majoittuu silti mieluummin ympäröivän maakunnan maatilamatkailukohteisiin tai vuokraa mökin lähitienoolta. Moni Pori Jazzin kävijöistä ottaa suosiolla huoneen Raumalta. Uusia ideoita viihtyisämpään majoittumiseen kehitellään koko ajan, kuvailee Visit Porin Anna Kyhä-Mantere. – Nyt Kirjurinluodon alueella on esimerkiksi mobiilihotelli lisäämässä vuodepaikkoja. Kaikenlaisia ketteriä ratkaisuja pyritään löytämään. Vaikka kaikki eivät saa hotellihuonetta festivaalialueen vierestä, löytyy kaikille joku majoitus. Jos ei muualta, niin koulun lattialta tai sitten siitä teltasta.

Jokaisella paikkakunnalla on pantu merkille hotellimajoituksen nopeasti kasvanut kysyntä festivaalien aikana. Kysyntään pystytään vastaamaan huonosti. Ilmiö on noussut selvästi esiin viimeisten viiden vuoden aikana, toteaa Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi. Tilanne on tukala etenkin Savonlinnassa Oopperajuhlien aikaan ja Porissa superviikolla, jolloin käynnissä ovat yhtä aikaa Pori Jazz ja SuomiAreena. Kaupungissa on viikon mittaan kävijöitä yli 100 000, mutta vain 1200 hotellivuodetta. – Eiväthän ne huoneet riitä mihinkään. Palaute, jota saamme asiakkailtamme on se, että he kaipaavat palveluita, toteaa Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere tilantesta. Porin ja Savonlinnan festivaalit on perinteisesti mielletty varttuneemman ja varakkaamman väen kesäjuhliksi. Niillä hotellihuoneet ovat olleet kysyttyjä kautta historian. Sanna Vilkman/Yle Viime vuosina oma suihku ja mankeloidut lakanat ovat alkaneet houkutella myös muiden kesätapahtumien kävijöitä. Rock- ja popfestivaalit vetävät entistä enemmän keski-ikäistä yleisöä, joka ei halua nukkua märässä teltassa mutaliejuksi muuttuneella leirintäalueella.

"Majoitusta kaivataan kahdelle hengelle! " "Ostetaan kolme lippua Arukaisen leirintäalueelle, t. Epätoivoiset! " "Kaksio tarjolla festivaalien ajaksi! " Ruisrockin kynnyksellä tapahtuman Facebook-sivulla käy kuhina. Mattimyöhäiset etsivät majapaikkaa festivaalin ajaksi ja satunnaiset turkulaiset kauppaavat kotejaan vuokralle. Onnekkaimmat saavat itsensä vielä kammettua ainakin telttakaton alle. Hotellihuoneesta sen sijaan on ollut jo viikkojen ajan turha haaveilla lukuun ottamatta sattumanvaraisia peruutuspaikkoja. Hotellipaketit myydään pian loppuun. Pixabay Tilanne hotellimajoitusta mielivien suhteen on muuttunut merkittävästi muutamassa vuodessa. Visit Turun myynti- ja markkinointipäällikkö Satu Hirvenojan mukaan kysyntä kasvaa koko ajan. – Hotellipaketit, joissa on mukana festivaalilippu, myydään nykyään huomattavasti nopeammin kuin muutama vuosi sitten. Ne tulivat myyntiin alkukeväällä ja ne loppuivat kuudessa viikossa. Keskitason paketit menivät ensimmäisenä. Kysyntää paljon, tarjontaa vähän Yle Uutiset selvitti Ruisrockin lisäksi Seinäjoen Provinssin, Joensuun Ilosaarirockin, Pori Jazzin ja Oulun Qstockin majoitustilannetta.

majoitus pori jazz 2017 tickets

Majoitus pori jazz 2017 highlights

Myös nuoret haluavat yhä useammin hotellihuoneen leirintäalueen tai koulumajoituksen sijaan. – Ikäjakauma festarikansassa on nykyisin hyvin laaja. Vanhempi väki haluaa hotelliin tottumuksesta, mutta myös entistä nuoremmat haluavat yöpyä turvallisesti hotellissa. Kävijöiden mukavuudenhalusta kertoo se, että ensimmäiseksi menevät majoituspaikat läheltä festivaalialuetta, kertoo myyntisihteeri Ulla Laukkala Etelä-Pohjanmaan matkailusta. Majoitusalan etujärjestö MaRassa arvellaan, että majoitustilanne ei ainakaan vielä ole niin kriittinen, että festivaalien toiminnallinen kasvu olisi sen takia vaarassa. Niukkuuteen on totuttu ja ihmiset aina saatu tavalla tai toisella soviteltua johonkin. Festivaaliväkeä Qstockissa 2014. Kati Teirikko / Yle Jotkut festivaalijärjestäjät kuitenkin kaipaisivat kotikaupunkeihinsa lisää kapasiteettia. Esimerkiksi Joensuussa hotellihuoneet eivät riitä edes Ilosaarirock-organisaation omiin tarpeisiin. Talkoolaisia ja muuta työporukkaa joudutaan majoittamaan kouluihin ja opiskelija-asuntoihin.

majoitus pori jazz 2017 torrent
  1. Majoitus pori jazz 2017 lineup
  2. Majoitus pori jazz 2017 price
  3. Majoitus pori jazz 2017 youtube
  4. Tm akkutesti 2014
  5. Majoitus pori jazz 2017 2018
September 5, 2021