Pasilan Asema Puretaan

Raade oli erittäin kiinnostunut suunnittelusta, sillä hän oli nähnyt öljy-yhtiöiden tornitaloja Teksasissa, ja puuttui yksityiskohtiinkin. Tietysti se tuntui vähän oudolta. Hän oli kerännyt ulkomaan reissuiltaan kuvia ja detaljeja, että tällaisia pitäisi ajatella täälläkin. Ideat liittyivät esimerkiksi hissin tai neuvotteluhuoneiden sisustukseen. – Neste oli 1970-luvun Suomessa samaa kuin Raade ja toisinpäin. Kansan suussa Nesteen torni ristittiin Raaden hampaaksi. – Olen tornista aika ylpeä; että se saatiin 1970-luvulla tehtyä, 82-vuotias arkkitehti Juhani Jauhiainen sanoi tänään.

Pasilan asemalle on ilmestynyt valtava muraali – käy katsomassa ennen kuin rakennus puretaan - Deko

Paikalliset 16. 11. 2016 10:32 RAKENTAMINEN Mullistukset Pasilassa jatkuvat. Väliaikainen juna-asema otetaan käyttöön maaliskuussa. Väliaikaisen aseman asemasilta näkyy jo vanhan asemarakennuksen edessä. Väliaikainen asema on käytössä 2, 5 vuotta ja liittyy Triplan rakentamiseen. Johanna Erjonsalo Keski-Pasilan mittava uudistuminen etenee Pasilan aseman purkamisella ja alueen liikennejärjestelyjen muutoksilla. Väliaikainen rautatieasema otetaan käyttöön maaliskuussa ja se palvelee matkustajia syksyyn 2019 saakka, jolloin uusi Pasilan asema, Triplan kauppakeskus ja pysäköintilaitos valmistuvat. Pasilan nykyinen asema suljetaan ensi kesäkuussa ja sen purku aloitetaan: asema puretaan hallin lattiatasoa myöten. Uudesta asemasta tulee osa Keski-Pasilan keskukseksi rakennettavaa Triplaa. Väliaikainen asema toteutetaan siltarakenteena: asemasilta kulkee raiteiden päällä, siirtymäsilta vie Ratapihantien yli Itä-Pasilan puolelle ja yhdyssiltaa pitkin kuljetaan siirtymäsillalta Opastinsillalle.

Pasilan vanha asema suljetaan maanantaina - Keskisuomalainen

asema ahmed

Pasilan asema saa arvoisensa purkajaiset

Ensi vuonna avattava tilapäinen asemasilta näkyy jo laiturien päällä. Myös Pasilan katuverkossa on nähty muutoksia, tänä vuonna muun muassa Ratapihantiellä ja Teollisuuskadulla. "Toivomme pitkämielisyyttä kaikilta liikennemuodoilta", Puumalainen sanoo. "Järjestelyt on tehty niin, että haittavaikutukset pyritään minimoimaan. Kärkenä on junaliikenne, sillä jos Pasilasta aiheutuisi siihen häiriöitä, vaikutukset ulottuisivat helposti koko Suomen rataverkkoon. " Junaliikenteen lisäksi Pasilassa pyritään turvaamaan ennen muuta kaikki muu joukkoliikenne – asema kun on busseineen ja raitiovaunuineen yksi HSL-alueen ja VR:n kaukoliikenteen suurimmista vaihtopaikoista. Päälle tulevat vielä muut liikennemuodot. "Pyrimme aina tutkimaan, miten laajalle vaikutus ulottuu. Pasilassa tila on vähissä ja kulkijoita paljon. Vaikutus kohdistuu usein kaikkiin osapuoliin, vaikka yksittäisestä kulkijasta saattaa tuntua, että muutos koskee vain häntä", Puumalainen kertoo. Ensi vuonna muutokset jatkuvat, kun loputkin nykyisestä Pasilan asemasta puretaan.

Pasilan asema purettu

  1. Pasilan rautatieasema suljetaan maanantaina - uusi asema avautuu v. 2019
  2. Pasilan asemalle on ilmestynyt valtava muraali – käy katsomassa ennen kuin rakennus puretaan - Deko
  3. Tv uutiset
  4. Samsung tv sammuu ja käynnistyy itsestään
September 5, 2021