Matti Nykänen Diabetes

  1. Matty nykänen
  2. Seiska: Lääkäriltä vakava varoitus sairauden kanssa kamppailevalle Matti Nykäselle: "Voi tappaa"
  3. Diabetes ei hillinnyt Matti Nykästä – viikon raisu ryyppyputki Kanarialla! | Seiska
  4. Nykänen
  5. Matti Nykäsen viime hetkiä varjosti vakava sairaus – alkoholista ei halunnut luopua

Matti Nykänen, 55, ei aio Seiskan mukaan muuttaa elintapojaan. Matti Nykänen on sairastunut diabetekseen. Sairaus diagnosoitiin käsien puutumisten jälkeen. Kari Pekonen Matti Nykänen kuvattuna Rukan keikalta vuonna 2016. Tuore Seiska - lehti paljastaa, että ex - mäkikotka Matti Nykänen on sairastunut diabetekseen. Hän hakeutui lääkärin vastaanotolle, kun kärsi oudoista oireista. – Minulla oli tulehdus käsissä, enkä saanut puettua vaatteita päälleni, Matti kertoo Seiskassa. Kun mies lopulta meni verikokeisiin, paljastui että hänellä on diabetes. Haastattelusta selviää, että Matti on tiedostanut piikittämisen tärkeyden, sekä oikean annostelun. – Pistän itseeni joka päivä kello 12 insuliinia. – Sitä ei saa laittaa liikaa eikä olla laittamatta. – Jos verensokeri painuu liian alhaiseksi voin joutua koomaan. Diabetesliiton mukaan kohtuullinen alkoholinkäyttö ei ole diabeetikoille sen vaarallisempaa kuin muillekaan. Tosin liitto muistuttaa, että diabeetikon on tiedettävä miten hänen käyttämänsä lääkkeet ja alkoholi vaikuttavat toisiinsa.

Matty nykänen

Matin jalka lipsahti, kun hän eteni kohti savupiippua. Hän pyöri kohti katon reunaa, mutta kaiken onneksi jalka jäi ränniin kiinni, ja Nykänen sai kiskottua itsensä ylös. Kun jalka irtosi rännistä, mäkikotka putosi parin metrin korkeudesta maahan. – Putosin alas ryminällä, siinä oli hengenlähtö lähellä. Taju meni minuutiksi. Sattui niin hemmetisti rintakehään ja jalkaan, Nykänen taustoitti tilannetta. Sittemmin julkisuudessa spekuloitiin, olisiko putoaminen vaurioittanut jotenkin kehoa ja aiheuttanut miehen kuoleman. Siskot leikkasivat huhuilta siivet kertoessaan todellisen kuolinsyyn.

Seiska: Lääkäriltä vakava varoitus sairauden kanssa kamppailevalle Matti Nykäselle: "Voi tappaa"

  1. Matti nykänen diabetes
  2. Bmw f11 perä laskee
  3. Matti raikkonen
  4. Matti Nykäsen viime hetkiä varjosti vakava sairaus – alkoholista ei halunnut luopua
  5. Seiska: Lääkäriltä vakava varoitus sairauden kanssa kamppailevalle Matti Nykäselle: "Voi tappaa"

Diabetes ei hillinnyt Matti Nykästä – viikon raisu ryyppyputki Kanarialla! | Seiska

Nykänen kuitenkin korosti, että pystyi tuolloin ottamaan vain saunakaljan tai kaksi. Ongelmia kuulemma tulisi, jos hän joisi pitkällä kiertueella useamman illan putkeen. - Silloin tulee ikävät kirjoitukset, että Matti istui kuppilassa, Matti sammui pöytään. Siitä olen pyrkinyt pääsemään eroon. Näyttää tällä hetkellä, että rupean ymmärtämään tätä alkoholipolitiikkaa, Matti lausui vuonna 2017. Vuonna 2014 hän oli mukana Ylen 100 päivää ilman viinaa - kampanjassa, josta tehtiin myös televisio - ohjelmaa. Matti paljasti ratkenneensa juomaan kesken haasteen. Kamelin selän katkaisi tohelointi Gran Canarialla keväällä 2015. Tuolloin Matti kaatui asvalttiin ja satutti oikean kyynärpäänsä. Ylellä Matti kommentoi kätensä haljenneen. Käsi leikattiin heti Kanarialla, mutta hoitovirhe hidasti paranemista ja Matti kärsi kovista kivuista. Lehtitietojen mukaan kättä leikattiin kaikkiaan neljä kertaa. Leikkausten takia Matti joutui pitkälle sairauslomalle. Viime kesänä Matti paloi loppuun ja sairastui masennukseen, jonka kanssa hän oli paininut aikaisemminkin.

Nykänen

Ruuan sijasta hän alkoi tilata viinaksia pöytään, kunnes omistajan mitta tuli täyteen. Mäkisankari lensi ulos ravintolasta ennen puoltapäivää. Matin Kanarian viikko jatkui loppuun saakka yhtä kosteissa merkeissä. Lue juttu kokonaisuudessaan ja katso paparazzikuvat Matin Kanarian ryyppyputkesta Seiska Klubista!

Matti Nykäsen viime hetkiä varjosti vakava sairaus – alkoholista ei halunnut luopua

Ongelmia syntyy runsaan alkoholikäytön yhteydessä, jolloin verensokeri voi helposti laskea liikaa, etenkin jos juo pelkästään sokerittomia alkoholijuomia ja unohtaa syödä. Liitto muistuttaa myös siitä, että alkoholin vaikutuksen alaisena verensokerin lasku on diabeetikolle vaarallisempaa kuin muulloin. Nykänen kertoo Seiskalle, ettei hän jätä hyvästejä alkoholille. – Juon, jos janottaa. Ei se ole yhden tai kahden tai useamman tölkin päälle, Matti kertoo. Juttua muokattu täydentämällä Matin sitaattia, josta ilmenee tarkemmin hänen tiedostavan insuliinin vaikutukset verensokeriin.

Seiska uutisoi aikaisemmin tällä viikolla, että Matti Nykänen, 55, sai lääkäriltä ikäviä uutisia, jotka vetivät normaalisti puheliaan ja vitsikkään Matin hiljaiseksi. – Sain lääkäriltä tuomion, että meikäläisellä on diabetes. Kädet tulehtuivat Matti kaatui kesällä vesi-skootterilla, eivätkä törmäyksessä kipeytyneet kädet tahtoneet parantua viikkoihin. Mäkikotka jatkoi elämää entiseen malliin ja pilkkoi puita talvea varten, mutta rankka työ kostautui aina seuraavana päivänä, eivätkä kädet enää nousseet. – Minulla oli tulehdus käsissä, enkä saanut puettua vaatteita päälleni. Lääkäri antoi kortisonia ja kehotti menemään verikokeisiin. Matti murtui kuullessaan diabeteksestä. – Olen ollut näihin päiviin asti terve kuin pukki, Matti kertoi. Verikokeissa outojen oireiden syyksi paljastui diabetes. – Pistän itseeni joka päivä kello 12 insuliinia. Se on helppo pistää, mutta sitä ei saa laittaa liikaa eikä olla laittamatta. Jos verensokeri painuu liian alhaiseksi, voin joutua koomaan, Matti kertoo silmät kostuneina.

Tuo oli siisteydestä ja kodin järjestystä yllä pitävälle Nykäselle ominaista käytöstä. –Matti sanoi, että nämä pitää laittaa pyykkiin. Ne jäivät Matin viimeisiksi sanoiksi, Pia kertoo Seiskalle. Pia meni Matin perään hetken päästä. –Matti istui lattialla aivan valkoisena suu ja silmät auki. Huusin Miska -pojalleni, että tule pian tänne, Matti on kuollut, leski kertoo Seiskalle. Hän soitti hätäkeskukseen ja elvytti Nykästä. Myös ensihoitajat yrittivät elvyttää Matti Nykästä tuloksetta. Diabetes varjosti elämää Nykäsen elämää varjosti ainakin yksi vakava sairaus: hän kertoi marraskuussa 2018 Seiskalle sairastuneensa diabetekseen. Nykästä vaivasi tulehdus käsissä, eikä hän saanut puettua vaatteita ylle. Diabetes paljastui verikokeissa. –Pistän itseeni joka päivä kello 12 insuliinia. Sitä ei saa laittaa liikaa eikä olla laittamatta. Jos verensokeri painuu liian alhaiseksi voin joutua koomaan, Nykänen kertoi tuolloin. Alkoholista mäkikotka ei kuitenkaan ollut sairastumisenkaan jälkeen valmis luopumaan.

September 3, 2021