Suomen Suojelualueet Kartta – Ymparisto > Suojelualueet

Julkaistu 26. 1. 2017 klo 16. 24, päivitetty 12. 11. 2018 klo 11. 39

Suomen luonnonsuojelualueet kartta

suomen suurlahetysto
  1. Amarillo kuopio aukioloajat
  2. Nunnia ja konnia teatteri - Lohjan Kunnalliset JHL ry 011
  3. Suomen kielen
  4. Audrey Hepburnin tähdittämää Sotaa ja rauhaa piti kuvata Suomessa - Elokuvauutiset.fi
  5. Suomen tivoli
  6. Suomen historia
  7. Kortisoni ja turvotus
  8. Suomen suojelualueet kartta
  9. Suomen sanakirja
  10. Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys "adoptoi" vanhat siltapenkereet | Yle Uutiset | yle.fi
  11. Vuokra asunnot florida
  12. Luonnonsuojelualueet-paikkatietoaineisto uudistuu 23.5.

Luonnonsuojelu Lainsäädäntö Ramsarin kosteikkosopimus 1971 Euroopan talousyhteisö 1979–1992 Euroopan yhteisö 1992– lintudirektiivin I liite luontodirektiivin II, III, IV ja IV (a) liite Suomen luonnonsuojelulainsäädäntö erämaalaki koskiensuojelulaki luonnonsuojelulaki lehtojensuojeluasetus Suomen luonnonsuojeluohjelmat Ympäristöhallinto Ympäristöministeriö Suomen ympäristökeskus Ympäristöjärjestöjä BirdLife International Greenpeace Luonto-Liitto Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto Suomen luonnonsuojeluliitto WWF Luonnonsuojelualueet luonnonpuistot kansallispuistot Natura 2000 -alueet (ml. Ramsar-alueet) Teemasivu n • k • m Suomen suojeltujen alueiden tarkoituksena on suojella luontoa sen alkuperäisessä olotilassa ja varmistaa ekosysteemien toimivuus. Sisällysluettelo 1 Varsinaiset luonnonsuojelualueet 2 Suomen luonnonsuojeluohjelmat maakunnittain 2.

Kansallis- ja luonnonpuistot perustetaan lailla. Muista valtion maan luonnonsuojelualueista yli 100 hehtaarin suuruiset perustetaan valtioneuvoston asetuksella ja enintään 100 hehtaarin suuruiset ympäristöministeriön asetuksella. Luonnonsuojelualueiden perustamisen säädösvalmistelu Luonnonsuojelualueen perustamisen edellytyksenä on, että: alueella elää tai on uhanalainen, harvinainen tai harvinaistuva eliölaji, eliöyhteisö tai ekosysteemi alueella on luontodirektiivissä määriteltyjen eläinlajeihin kuuluvien yksilöiden lisääntymis- ja levähdyspaikkoja alueella on erikoinen tai harvinainen luonnonmuodostuma alue on erityisen luonnonkaunis alueella on harvinaistuva perinneluontotyyppi luontotyypin tai eliölajin suotuisan suojelutason säilyttäminen tai saavuttaminen sitä vaatii. Luonnonsuojelualueiden hoito ja käyttö Luonnonsuojelualueiden käyttöä säätelee luonnonsuojelulaki. Laissa on säädetty suojelualueilla noudatettavista rauhoitusmääräyksistä ja niistä poikkeamisesta. Muita luonnonsuojelualueita perustettaessa voi valtioneuvosto säätää eräistä aluekohtaisista poikkeuksista.

Suomen luonnonsuojelualueiden verkosto kattaa koko maan. Alueilla turvataan lajiston ja luontotyyppien monimuotoisuutta sekä huolehditaan kansallismaiseman, kulttuuriperinnön ja virkistys- ja retkeilyalueiden säilymisestä. Suuri osa suojelualueista sisältyy Natura 2000 -verkostoon. Talvimyrskyn kaatamaa varttunutta puustoa Espoon Laajalahden luonnonsuojelualueella. Kuva: Riku Lumiaro. Luonnonsuojelualueiden hoito ja käyttö Luonnonsuojelualueiden käyttöä säätelee luonnonsuojelulaki. Kansallispuistolle laaditaan aina luonnonsuojelulaissa mukainen hoito- ja käyttösuunnitelma. Muille luonnonsuojelualueille hoito- ja käyttösuunnitelmat laaditaan silloin, kun se on tarpeellista. Hoito- ja käyttösuunnitelman laatii aluetta hallinnoiva viranomainen, joka on valtion mailla Metsähallitus. Alueen käyttäjiä kuullaan suunnitelmien valmistelussa. Kansallispuistojen hoito- ja käyttösuunnitelman vahvistaa ympäristöministeriö. Yksityisten omistamien luonnonsuojelualueiden hoidon ja käytön suunnittelua tehdään maanomistajien, ELY-keskuksen ja Metsähallituksen yhteistyönä.

[3] Yksityisen maanomistajan maalle perustettavat luonnonsuojelualueet perustetaan Ahvenanmaalla maakunnan itsehallinnon järjestyksessä ja manner-Suomessa elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätöksellä. Muut valtion alueet [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Virkistysmetsät - 99 kpl - 1 644 km² Retkeilyalueet - 7 kpl - 355 km² [1] Erämaa-alueet - 12 kpl - 14 903 km² [1] Natura 2000 [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Natura 2000 -alueet ovat luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi Euroopan unionissa perustettuja alueita. Ne eivät ole tiukasti rajattuja luonnonsuojelualueita siksi, että niissä on mahdollista rajatusti mm. metsätalous. Lähteet [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] ↑ a b c d e f g h i j k l Metsähallituksen hoitamien suojelu- ja retkeilyalueiden määrä ja pinta-alat 1. 1. 2012. Viitattu 6. 7. 2012. ↑ Suojeluohjelmien ja -päätösten toteuttamistilanne. 2012. ↑ Luonnonsuojelualueiden perustaminen Metsähallitus

September 3, 2021