Joulukinkun Paisto Wotkins

  1. Älä usko uusia ohjeita! Näin paistat joulukinkun oikein, neuvoo konkari | Paikalliset | Helsingin Uutiset
  2. Joulukinkun paisto | Recipe | Joulukinkku, Hyvä ruoka, Ruokainspiksiä
  3. Joulukinkun paisto - Atria

Kinkun suuntaa-antavat paistoajat, mikäli paistomittaria ei ole: Juhla- ja herkkukinkku 4-6 kg n. 5-7 tuntia 2-4 kg n. 3-5 tuntia Perinteinen kinkku 10 kg n. 11-13 tuntia 6-8 kg n. 7-9 tuntia

Älä usko uusia ohjeita! Näin paistat joulukinkun oikein, neuvoo konkari | Paikalliset | Helsingin Uutiset

Jos joudut lisäämään vettä paiston aikana, käytä kuumaa vettä. Paista kinkku siten, että lihaisin osa on uunin perällä. Kinkku on valmis, kun sisälämpötila on 75–77 astetta. Kun kinkku on valmis, ota se uunista, anna levätä hetki ja poista verkko ja ylimääräinen silava. Kinkun päälle levitetään esimerkiksi sinapin ja hunajan seosta ja päälle ripotellaan hienonnettuja maissihiutalemuroja. Kinkkuun saa kauniin värin, kun paistat sitä vielä hetken 250-asteisessa uunissa. Anna kinkun odottaa leikkaamista puolen tunnin ajan. Katso tarkempi ohje ja Ollin muut vinkit kinkun paistoon Radio Suomen sivuilta tästä linkistä. Tilaa Ylen uutiskirjeitä! Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Siirry tilaamaan

Tärkeää: nosta kinkku huoneen lämpöön 6-12 tuntia ennen paistamista kinkun koosta riippuen. Suosittelemme paistomittarin käyttöä. Kuumenna uuni 150 asteiseksi. Jos käytät paistomittaria, työnne sen neula viistosti kinkun keskiosan paksuimpaan kohtaan. Mittari ei saa koskettaa luuta. Kinkun paistoaika määräytyy kinkun koon mukaan. Jos paistomittaria ei ole, paistoaika on noin 1 tunti/kg + 1 tunti. Aseta kinkku uuniritilälle nahkapuoli ylöspäin ja laitan uuniin kinkun alle syvä uunivuoka, johon neste tippuu. Paista ensimmäinen tunti 150 asteessa ja pudota sen jälkeen uunin lämpötila 100 asteeseen. Paista kinkkua kunnes mittari näyttää 79-80 astetta. Ylikypsäksi katsotaan kinkku, jonka sisälämpötila on 82 astetta. Anna kinkku jäähtyä ja vetäytyä hetken, ennen kuin poistat verkon. Halutessasi voit kuorruttaa kinkun. Siivilöidyn paistoliemen voit käyttää kinkun kastikkeen pohjana. Huomioi, että paistoliemi on suolaista ja sitä kannattaa jatkaa vedellä, kermalla ym. maun mukaan. Paistoliemi sopii erinomaisesti myös siskonmakkara- ja hernekeittoon.

Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Muista, että kinkun sisälämpötila nousee pari astetta vielä uunista pois ottamisen jälkeenkin. Anna paistetun kinkun levätä vähintään tunnin ajan folioon käärittynä ja poista vasta sitten mahdollinen verkko. Paistopussissa vai ilman? Molemmilla tekniikoilla on etunsa ja kyse on oikeastaan makuasioista. Pussissa paistettaessa kinkun pinnasta tulee pehmeä ja mehukas, ilman pussia paistettaessa taas mukavan rapsakka. Pussin etuja on se että nesteet säilyvät pussissa, kinkku ei pääse kuivumaan oikeastaan mitenkään, vaan säilyy mehukkaana niin pinnalta kuin sisältäänkin. Pussi auttaa pitämään myös uunin puhtaana kun kinkun nesteet eivät pääse höyrystymään pitkin uunia. Pussista kinkun neste on myös helppo ottaa talteen mahdollisen kastikkeen tekoa varten. Mikäli pussia päätyy käyttämään, tulee siihen tehdä yläosaan reikä. Kinkun nesteet nimittäin höyrystyvät ja aiheuttavat painetta pussiin. Jos paine ei pääse purkautumaan, voi pussi pahimmillaan räjähtää rikki.

Joulukinkun paisto | Recipe | Joulukinkku, Hyvä ruoka, Ruokainspiksiä

Paista, kunnes mittari osoittaa 80 astetta. Paistoajaksi arvioidaan noin 50 minuuttia kiloa kohden. Aika vaihtelee kinkun koosta, muodosta, alkulämpötilasta ja jopa luullisuudesta riippuen. Anna kypsän kinkun jäähtyä uunista ottamisen jälkeen 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi talteen. Poista kinkusta verkko ja nahka sekä osa silavaa. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen. Sekoita sinappi ja fariinisokeri keskenään. Levitä seos kinkun pintaan ja ripottele päälle korppujauhot. Ruskista, kunnes kuorrutus saa kauniin värin. Painele kinkun pintaan halutessasi koristeeksi kokonaisia neilikoita tai tähtianiksia. Vinkki: Kinkku säilyy hyvänä pidempään, kun säilytät sen koko ajan foliolla peitettynä kylmässä. Viipaloi tarjolle kulloinkin tarvittava määrä; pidä kinkkua huoneenlämmössä mahdollisimman lyhyen aikaa kerralla.

Joulukinkun paisto on joulun odotetuin hetki! Parhaan joulukinkun salaisuus piilee oikeassa paistolämpötilassa ja maltillisessa kypsentämisessä. Poimi ohjeestamme vinkit joulukinkun paistoon. Joulukinkun paisto – näillä ohjeilla onnistut varmasti! Ainekset ( 30 annosta) Kuorrutus 2 dl sinappia 1 dl korppujauhoja Koristelu 3 rkl kokonaisia neilikoita Lisäksi 200 g herneitä 150 g luumuja Tulosta Joulukinkun paisto onnistuu näin: Joulukinkku kannattaa sulattaa hitaasti viileässä (3–4 päivää). Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön 5–6 tuntia ennen paistamista. Pyyhi kinkun pinta kuivaksi. Työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan kinkun sivusta, jolloin kinkku mahtuu uuniin helposti. Mittarin kärki ei saa osua luuhun. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Kaada uunipannun pohjalle puoli litraa vettä. Paista kinkkua uunissa 100–125 asteessa, kunnes sisälämpötila on 75–80 astetta. Tarkista lämpötila mittarista. Paistoaika on 1–1 ½tuntia lihakiloa kohti. Ota kinkku uunista ja irrota kamara vähän jäähtyneenä.

  1. Päivi rantanen nousiainen
  2. Älä usko uusia ohjeita! Näin paistat joulukinkun oikein, neuvoo konkari | Paikalliset | Helsingin Uutiset
  3. Nordea omaposti kirjaudu
  4. Ohjeita uusavuttomille: Joulukinkun paistaminen
  5. Surah laehetykset netti tv shows

Joulukinkun paisto - Atria

Katso K-ruokakauppojen keräyspisteiden sijainnit. Joulukinkun kuorrutus Anna kinkun jäähtyä paiston jälkeen hiukan. Poista mahdollinen verkko ja nahka kinkun päältä ja valmista joulukinkun kuorrute. Sivele kuorrute kinkun pintaan ja kuorruta kinkkua 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin. Katso maistuvat kinkun kuorrute -reseptit >> Lisää vinkkejä kinkunpaistoon: Kinkun paisto matalassa lämpötilassa Kinkun paisto jäisenä Joulukinkun kuorrutus Kinkun kastike

Kuoren alle voi jättää verkon. Ennen tarjoilua kuori poistetaan ja kinkku kuorruteen vaikkapa sinappihunnulla. Katso myös: Kinkku taikinakuoressa Joulukinkun paisto-aika Varaa kinkun paistoon reilusti aikaa. Joulukinkun paistoaika on noin 1, 5 tuntia ensimmäistä kiloa kohti ja sen jälkeen noin 1 tunti/kilo, kun kinkun sisälämpötila uuniin laitettaessa on noin +10 astetta. Paistoaikaan vaikuttaa myös kinkun muoto. Korkea ja paksu kinkku paistuu hitaammin kuin matala ja ohut. Huolehdi paistamisen aikana siitä, että uunipannulla on vettä, ja lisää pannulle tarvittaessa kuumaa vettä. Kinkun voi kypsentää myös kinkkupussissa uunipellillä. Kinkku on mehevää, kun sen sisälämpötila on +75 astetta. Jos pidät mureammasta ja pehmeämmästä kinkusta, anna sisälämpötilan nousta +80-asteiseksi. Lämpötila nousee vielä muutamia asteita sen jälkeen, kun kinkku on otettu pois uunista. Kypsän kinkun tunnistaa myös siitä, että paistomittaria poistettaessa siitä valuva neste on kirkasta. Jos neste on punertavaa, kinkku on vielä raaka.

Ota kinkku huoneenlämpöön ja työnnä paistomittari sen paksuimpaan kohtaan. Varmista ettei mittari osu mahdolliseen luuhun. Anna kinkun lämmetä 10-15-asteiseksi huoneenlämmössä. Aikaa tähän kuluu noin tunti per kilo. Reilun kymmenen kilon kinkun voi siis ottaa huoneenlämpöön jo aamupäivällä, mikäli sen aikoo laittaa yöksi paistumaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Seuraava vaihe riippuu siitä paistatko kinkun pussissa vai ilman pussia. Mikäli paistat kinkun pussissa, toimi näin: Irrota mittari kinkusta. Vuoraa uunipelti foliolla ja aseta kinkku paistopussissa pellille. Sulje pussi ja leikkaa pussin yläosaan reikä jotta höyry pääsee ulos eikä pussiin muodostu painetta joka voisi räjäyttää pussin. Työnnä mittari pussin läpi takaisin kinkun paksuimpaan kohtaan, luuta vältellen. Mikäli paistat kinkun ilman pussia, toimi näin: Aseta kinkku ritilälle ja varaa ritilän alle korkealaitainen uunipelti. Kaada pellille vettä. Vesi pitää uunin kosteana ja pelti kerää kinkusta valuvat nesteet ja rasvan.

Jos joulukinkun paisto epäonnistuu, joulu voi mennä pilalle. Joulukinkun paistamisessa tärkeintä on saavuttaa oikea kypsyysaste. Toiset pitävät ylikypsästä kinkusta, mutta sianliha ei saa jäädä raa'aksi. Pirkanmaan Marttojen toiminnanjohtaja Marja Kuuteri-Kallio antaa yksinkertaiset ohjeet kinkun paistoon. Näillä onnistut varmasti! 1. Kinkku on otettava kylmästä riittävän ajoissa huoneenlämpöön. Suoraan jääkaapista – tai varsinkaan pakastimesta – ei kinkkua saa uuniin laittaa. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla vähintään +10 astetta siinä vaiheessa, kun se laitetaan uuniin, sillä kylmänä nestettä irtoaa kinkusta enemmän, mikä voi pilata lopputuloksen. 2. Lämpömittarin avulla tarkkaillaan kinkun lämpötilaa. Mittaria ei tarvitse pitää uunissa koko aikaa, vaan lämpötilan voi mitata muutamasta paksuimmasta kohdasta silloin tällöin. Mittari on sen verran nopea, että näyttää oikean lämpötilan nopeasti. Tärkeää on nimenomaan mitata lämpö yhtä useammasta kohdasta – tällöin varmistaa oikean lämmön saavuttamisen.

September 3, 2021