Puolukka Valkosuklaa Jäädyke

Jonkin aikaa sitten metsästin blogin avulla kadoksissa ollutta joulukakkureseptiä. Lukijoilta sateli toinen toistaan herkullisempia ohjeita. Tuossa yhteydessä päätin tehdä itsekin oman joulukakun. Lopputulos ei varmaan olisi minun näköiseni ilman kinuskia. 😉 Pyörää ei tarvinnut keksiä uudelleen; täyteosiosta entuudestaan löytyvä, taannoista täytekakkua varten kehitelty ohje vain muuntui juustokakuksi. Alleen se sai piparkakuista tehdyn keksipohjan ja päälle puolukoista kiilteen. Vaihtamalla keksit tavallisiin Digestive-kekseihin saa kakusta toki muihinkin kuin jouluisiin tilaisuuksiin sopivan. Maukasta joulun odotusta kaikille jauhopeukaloille! 🙂 Pohja: 200 g piparkakkuja (tai Digestive-keksejä) 75 g voita tai margariinia Täyte: 4 dl kuohukermaa 3 dl fariinisokeria 6 liivatelehteä 2 ½ dl Flora Vispiä (20%) 200 g maustamatonta tuorejuustoa ½ dl vettä 175 g sokeroimattomia puolukoita Kiille: 3 liivatetta 3 dl puolukkamehua (tiivisteestä laimennettua, esim. Meritalon puolukkamehu) n. 1 dl puolukoita Peitä irtopohjavuoan pohja ( 24 -26 cm) leivinpaperilla.

Puolukka-valkosuklaajäädyke – Fodmap Keittiöni

Tässä gluteenittomasssa puolukka-valkosuklaajäädykkeessä on käytetty FODMAP-ruokavalioon sopivaa riisimaito-valkosuklaata. Kirpakoiden puolukoiden päälle valutetaan mantelikermaan keitetettyä kinuskia, jossa on ripaus kanelia. Taas on se vuodenaika, jolloin tarvitaan vastustuskykyä ja hyvää mieltä. Jotain, jolla selvitään kaamoksen yli. Ravinto on tärkeä osa kaamosajan selviytymisstrategiaa, kirjoittaa FLT Ravintovalmentaja Annika Havaste blogissaan. Hyvinvointia lisäävän ruoan lisäksi ilonaiheita voi hakea muualtakin, kuten liikunnasta, ulkoilusta, pienistä nokosista tai lyhyistä hiljentymistuokioista. Kuulostaa hyvältä. Liikkumaan ja ulkoilemaan minua ei tarvitse kehottaa, mutta nuo kaksi viimeistä ovat minulle täysin tuntemattomia käsitteitä. Olisiko sittenkin pitänyt tehdä pari lupausta uuden vuoden kunniaksi? Olisin voinut luvata itselleni, että opettelen ottamaan nokosia tai hiljentymään. Hengittämään syvään. Juomaan teekuppini pöydällä olevaa kukkaa katselleen. En seisten, toisella kädellä leipätaikinaa vatkaten.

Rengasvuoka ajaa varmaan saman asian. Peitä vuoka tiiviisti kelmulla ja laita pakastimeen mieluiten yön ajaksi. Kasta vuoka muutamaksi sekunniksi kuumaan veteen ja kumoa varovasti veitsellä irrottaen tarjoiluastiaan. Tupperwaren vuoassa riittää kun päällimmäisen koristekannen ottaa pois. Ota muutama jäätynyt puolukka ja pyörittele niitä kevyesti tomusokerissa. Koristele kakku. Voit myös koristella vaahdotetulla kermalla ja vaikka suklaarouheella. Tähän sopisi myös hienosti punainen kastike esim. puolukkalikööristä tai –mehusta tai vaikka soseutetusta puolukasta. Puolukkamehua ei ollut kaapissani eikä myöskään likööriä ja tämän kakun koristelu tehtiin ns. nopeammin, jotta se saatiin nopeasti pöytään – ja meni kuin kuumille kiville:D!

Ihastuttava Puolukka-maitosuklaa jäädyke - Miisulin herkkuja ja sisustusta - Vuodatus.net -

laktoositon valkosuklaa

Murusta annoslautaselle marenkia ja nosta puolukkajäädyke päälle. Kaada valkosuklaakinuski pinnalle ja viimeistele puolukoilla.

Pipari-puolukkajäädyke – Hellapoliisi

sunnuntai, 9. joulukuu 2012 Itsenäisyyspäivän jälkkäri oli Puolukkainen jäädyke. Hyvää oli ja enemmän aikuiseen makuun PUOLUKKA-MINTTUJÄÄDYKE: 1 prk flora vispiä 1 dl puolukkahilloa 2 tl vaniljasokeria (sokeria oman maun mukaan) 1 prk vaniljatuorejuustoa 1tl piparkakkumaustetta rouhittuja polkka karkkeja(tai karkkikeppejä)oman maun mukaan Vatkaa flora vispi koita puolukkahillo ja vaniljatuorejuusto piparkakkumausteella ja vaniljasokerilla. Yhdistä sää sokeria tarpeen ja oman maun mukaan. Levitä seos kylmällä vedellä huuhdeltuun olla viileässä muutaman tunnin. Koristele.

Erikoissuklaata löytyy ainakin Ruohonjuuresta ja hyvin varustelluista luontaistuotekaupoista. Jälkiruoan kruunaavat kohmeiset puolukat ja kanelinen kinuski. Saat kinuskista huomattavasti kevyemmän, kun keität sen mantelikermaan. Jos et halua hifistellä, niin laktoositon kuohukermakin toimii.

Puolukka-tuorejuustopiirakka - Ei makeaa mahan täydeltä...blogiarkisto - Vuodatus.net -

  1. Osara - lisätiedot ja hinnasto - Nukkuville
  2. Ihastuttava Puolukka-maitosuklaa jäädyke - Miisulin herkkuja ja sisustusta - Vuodatus.net -
  3. Musiikkitalo john williams
  4. Signaalin laadun parantaminen
  5. Puolukka-kinuskikakku | Reseptit | Kinuskikissa
  6. Db schenker valtakirja
  7. Yliaktiivisten koirien verenkuva on muuttunut | Helsingin yliopisto
  8. K ruoka voileipäkääretorttu college
  9. Eilat lämpötila joulukuu
  10. Wilma - Ylöjärven kaupunki
  11. Lataa vähäkalorinen reseptit APK uusin versio android-laitteille
  12. Nordea säästö 25 kokemuksia live

Puolukkajäädyke ja valkosuklaakinuski – makupari, joka on kuin tehty toisilleen Ainekset ( 6–8 annosta) Puolukkajäädyke 200 g puolukkaa (4 dl) 1 dl hunajaa ½ dl sokeria 2 dl turkkilaista jogurttia 3 dl kuohu- tai vispikermaa Valkosuklaakinuski 2 dl kuohu- tai vispikermaa 1 ½ dl fariinisokeria 100 g valkosuklaata Pinnalle valkoista marenkia kokonaisia puolukoita Tulosta Puolukkajäädyke valmistuu näin: Soseuta puolukat hyvin esimerkiksi sauvasekoittimella. Yhdistä puolukkasose, hunaja, sokeri ja jogurtti. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahto puolukkaseokseen hellästi nuolijalla nostellen. Kaada jäädykemassa mieluiten silikonisiin muffinivuokiin tai vaikka tuorekelmulla vuorattuihin kahvikuppeihin. Nosta puolukkajäädykkeet pakastimeen vähintään 12 tunniksi. Valmista valkosuklaakinuski. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kiehauta ja keitä, kunnes fariinisokeri on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hieman ja sulata joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna kastikkeen jäähtyä. Ota puolukkajäädykkeet pakastimesta ja irrota muoteistaan noin 15–20 minuuttia ennen tarjoilua.

Anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laimenna puolukkamehutiivistettä vedellä sopivan vahvaksi. Kuumenna mehusta n. ½ dl kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet siihen. Sekoita muun mehun joukkoon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten lusikan kautta vuokaan. Ripottele kiilteen joukkoon puolukoita. Nosta jääkaappiin hyytymään.

Koristeeseen: 3 palaa valko- ja 3 palaa maitosuklaata Makua antavat aineet: 2 dl puolukoita ½ dl sokeria 2 riviä Fazerin maitosuklaata palasina 2 keltuaista ½ dl tomusokeria 2, 5 dl kermaa (Flora Vispi creme) 2 valkuaista Sulata koristeeseen tarkoitettu suklaa varovasti vesihauteessa sekoitellen. (Koristeen voi jättää tekemättä, mikäli niin haluat). Levitä sula suklaa varovasti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan. Murskaa jäiset puolukat yhdessä sokerin kanssa tehosekoittimella. Paloittele maitosuklaat rouheiksi palasiksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto lopuksi varovasti käännellen seokseen. Lisää makua antavat aineet varovasti sekoitellen. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun jäädyke- tai kakkuvuokaan tai pieniin annosvuokiin. Itse käytin tässä jäädykkeessa Tupperwaren taikavuokaa - en tiedä saako sitä enää ostaa, mutta on loistava.

  1. Foreca vantaa 10 dollar
September 3, 2021