Eeva Kilpi Sininen Muistikirja

  1. Kulttuuri kukoistaa -kirjablogi: Eeva Kilpi: Sininen muistikirja
  2. Eeva kilpi sininen muistikirja and wife

Uusi teos Eeva Kilveltä! Rakastetun kirjailijan päiväkirjamerkintöjä 20 vuoden ajalta. Elämä on jännitystila. Onni on unelma siitä että se jännitys edes ajoittain hellittäisi. Pojantytär antaa jouluna 1999 mummolle sinisen muistikirjan, jonka hän on itse sitonut. Eeva kirjoittaa muistikirjaan ajatuksiaan, päiväkirjamerkintöjä, aforismin kaltaisia oivalluksia. Sinisen muistikirjan sivut täyttyvät olemassaoloa, rakkautta, luontoa, vanhuutta ja yksinäisyyttä koskevista pohdinnoista. Eeva Kilven (s. 1928) kirjoja rakastetaan ja luetaan yhä uudelleen. Kilpi kirjoittaa avoimesti inhimillisistä ja koskettavista aiheista ja hän on tunnettu myös luonnon ja eläinten väsymättömänä puolustajana. Myös Kilven edellinen teos Kuolinsiivous (2012) on koottu omakohtaisista päiväkirjamerkinnöistä usean vuoden ajalta.

Kulttuuri kukoistaa -kirjablogi: Eeva Kilpi: Sininen muistikirja

eeva kilpi sininen muistikirja and cons

Sinä olet minulle tyyni kohta elämän pyörteessä. Pojantytär Sohvi antoi mummolleen Eeva Kilvelle jouluna 1999 lahjaksi omin käsin sitomansa Sinisen muistikirjan saatesanoin "Muistot tähän kirjaan pakkaa niin ikäväkin lakkaa. " Alkuperäisen muistikirjan näet täältä. Eeva Kilpi kirjoitti ahkerasti kirjaan ajatuksiaan vuosina 2002-2003; muutama merkintä on myöhemmiltäkin vuosilta. Sininen muistikirja ei ole varsinainen runokirja, mutta kyllä Kilven ajatukset voisi proosarunoksi mieltää. Välähdyksenomaiset aforistiset mietteet päätyivät kirjaan heti herättyä, aikaisin aamulla tai myöhään illalla, usein myös yöllä. Helmikuussa 91-vuotta täyttänyt Eeva Kilpi oli näitä kirjoittaessaan noin 75-vuotias, ja vanheneminen, yritys ymmärtää vanhuutta ja elämää on toistuva teema. Toinen riipaiseva teema on yksinäisyys: runoilija asuu yksin, sukua ja lapsenlapsiakin on, mutta ei heihin voi takertua. Ristiriitaisesti yksinäisyys on Kilvelle elinehto ja luovuuden edellytys, niinpä läheisyyttä sopivin annoksin olisi ideaali.

Eeva kilpi sininen muistikirja and wife

  1. Sami helenius valokuvaaja
  2. Mango-passion juustokakku - eksoottisten hedelmien täydellinen makuyhdistelmä - Kohokohta.com
  3. Elisa kauppa lahti island
  4. Concrete genie arvostelu
  5. Kirja vieköön!: Eeva Kilpi - Sininen muistikirja #runosunnuntai
  6. Sininen muistikirja – Suomalainen.com
  7. Vans naisten vaatteet

Samanlaisia sirpalekirjoja Henrik Tikkanen teki monta, kirjoja joita voi plärätä aina. Hetkittäin Kilpi kirjoittaa hyvin koskettavasti, nostattavastikin: " Voimattomuus tekee alakuloiseksi. Se on ehkä vanhuudenapeuden syy. Vanhana mieli on väliin niin hauras että se tuntuu hajoavan kuin usva yöhön, päivälläkin, eikä saa kosketusta mihinkään, ei nykyhetkeen, ei läheisiin, ei omaan itseen. Sitten se, levätessä, usein taas koontuu ja kiinteytyy, syntyy ihmiseksi ja persoonallisuudeksi kuin pöly luomistapahtumassa. " Muistikirjojen pöly puhdistaa. Hiukkaset erottuvat selkeinä. Tekee mieli lähteä ulos hapen tykö, ajattelemaan lisää.

eeva kilpi sininen muistikirja and roll
September 6, 2021