Amk Kesäopinnot Opintotuki

Koulumatkatukea haetaan hakemuslomakkeella KM1. Opiskelijalla ei ole oikeutta työttömyysturvaan tai yleiseen asumistukeen Opiskelija, joka jatkaa syksyllä samoja opintoja, ei voi saada työttömyysturvaa tai yleistä asumistukea loma-aikana, vaikka hän ei saisi kesäopintotukea. Jos opiskelija ei opiskele kesällä eikä ole saanut kesätöitä, hän voi hakea asuinkuntansa sosiaalitoimelta toimeentulotukea. Toimeentulotuen haku- ja myöntämisehdot voivat vaihdella kunnittain, ja ne kannattaa selvittää hyvissä ajoin. Toimeentulotuki on verotonta, eikä sen saaminen vaikuta tulona opintotukeen. Jos opiskelija saa opintonsa päätökseen eikä työllisty heti valmistuttuaan, hänen kannattaa ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon. Jos työ- ja elinkeinotoimisto katsoo päätoimisen opiskelun päättyneeksi, opintonsa päättänyt voi saada Kelasta työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa ja yleistä asumistukea myös kesäajalle. Kelan internetsivuille on koottu vastavalmistuneelle ohjeet työttömyysturvan hakemisesta.

Opiskelija, hae kesäopintotukea nyt! - Laureamko

Valvoja: Kela | opintotuki Tietamaton1234 Kesäopintotuki AMK:ssa Kuinka kesäopintotuen hakeminen menee? Suoritan opintoja AMK:ssa ja tämän kevään loppuun mennessä pitäisi olla 59 opintopistettä suoritettuna tältä vuodelta. Pitääkö minun siis ilmoittautua kesällä yhteensä 15 opintopisteen kurseille saadakseni opintotukea kesällä vai kuinka pisteiden lasku menee? Ja milloin kesäopintotukea kannattaa viimeistään hakea? Kela | opintotuki Viestit: 31978 Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24 Paikkakunta: KELA Re: Kesäopintotuki AMK:ssa Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 16 Maalis 2018, 14:59 Hei Tietamaton1234! Olet ymmärtänyt oikein. Korkeakoululainen voi saada kesäopintotukea, jos hän suorittaa opintojaan keskimäärin vähintään 5 op opintotukikuukautta kohti. Jos esimerkiksi hakee opintotukea kesä-elokuulle, tulee suorituksia olla vähintään 15 op. Kesäopintoja ei erikseen seurata, vaan seuranta tehdään koko edeltävältä lukuvuodelta. Seuranta koskee aina aikaa 1. 8-31. 7. Elokuussa suoritetut opinnot otetaan siis huomioon vasta seuraavan lukuvuoden opintosuorituksista.

Asiointipalveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan muilta kuin korkeakouluopiskelijoilta oppilaitoksen todistus kesäopinnoista. Kesätuen edellytyksenä riittävät opintoviikot tai -pisteet Saadakseen kesäopintotukea opiskelijan tulee opiskella päätoimisesti, eli hänen on saatava tarpeeksi opintoviikkoja tai -pisteitä. Ammatillisessa koulutuksessa opintoviikkoja pitää tulla vähintään keskimäärin 3 opintoviikkoa tukikuukaudelta, korkeakouluopinnoissa yleensä vähintään keskimäärin 5 opintopistettä tukikuukautta kohden. Korkeakoulujen opintotukilautakunnat määrittelevät, mikä on riittävä opintojen määrä kesätuen saamiseksi. Kesäajan opintosuoritusvaatimukset ovat keskimääräisiä. Jokaiselta tuettavalta kuukaudelta ei tarvitse kertyä määrättyä määrää suorituksia, vaan niitä voi kertyä yhdeltä kuulta enemmän kuin toisilta. Pääasia on, että opintoja on jokaisena tuettavana kuukautena, ja että opintosuoritusten yhteismäärä on riittävä. Ammatillisen koulutuksen opiskelija voi saada myös koulumatkatukea, jos hänellä on vähintään 10 kilometrin päivittäinen koulumatka.

  1. Www yle fi sää tv
  2. Kuukautisten jälkeinen turvotus
  3. Finnair käsimatkatavara koko
  4. Kunnollinen alustamassaruisku | Konekansa.net
  5. Ouluhalli aukioloajat

Mikäli opiskelija aikoo nostaa kesältä opintotukea, tulee tämän ottaa Kuusiston mukaan huomioon kaksi asiaa. – Opintojen etenemistä valvotaan jälkikäteen lukuvuositasolla, joten opiskelijan tulee huolehtia siitä, että suorituksia kertyy riittävästi. Kesäopintotuki vaikuttaa myös tulorajoihin, joten mikäli tekee töitä opintojen ohella, tulee tarkistaa, etteivät rajat kesäopiskelun vuoksi ylity. Kesällä tentitään sähköisesti Koko Suomessa kesäopintojen suorittaminen on kohtuullisen suosittua – vuonna 2017 runsas viidennes kaikista korkeakouluopiskelijoista opiskeli myös kesäaikana. Tampereen yliopistossa kesäopintoja suoritti viime kesänä 28 prosenttia opiskelijoista. Melkein yhtä suuri osa opiskelijoista nosti kesäopintotukea myös Tampereen ammattikorkeakoulussa. Sen sijaan Tampereen teknillisessä yliopistossa kesäopintoja suoritti viime kesänä vain 14 prosenttia opiskelijoista. – Tampereen yliopisto on pitkään panostanut kesäopintojen tarjontaan. Pyrkimyksenä on ollut tehdä kesäopiskelusta helppoa ja siten sujuvoittaa opiskelujen etenemistä, kertoo Tampereen yliopiston opintopalvelujohtaja Mikko Markkola.

Amk kesäopinnot opintotuki remix

Lisätietoja asiakkaille: Verkossa tai Opintotuen palvelunumero 020 692 209 ja työttömyysajan tukien palvelunumero 020 692 210 arkisin klo 8–18 Opintotuki Facebookissa Lisätietoja medialle Kelan opintotukiryhmä, etuuspäällikkö Ilpo Lahtinen, puh. 020 634 3254 tai 040 576 4479, kunimi (at)

Kesätuki myönnetään sille ajalle, jolle sitä haet. Emme myöskään jälkikäteen erikseen tarkista kesäkuukausien suorituksia. Kela tarkistaa opintopisteet vuosittain lokakuussa ja se koskee koko edeltävää lukuvuotta 1. Emme tutki yksittäisten kuukausien suoritusmääriä, sillä opintopisteiden yhteismäärä koko lukuvuodelta riittää. Jos opintopistemääräsi on 62 ajalta 1. 2019, se riittää, vaikka nostaisit opintotukea 12 kuukaudelta samalta ajalta. Jos edeltävän lukuvuoden opintopistemäärä jää alle vaaditun ja jos opiskelija sen vuoksi saa Kelasta selvityspyynnön lokakuussa, hän voi vastauksessaan selvittää esimerkiksi ne kesäajan opinnot, joiden suorituspäiväksi on kirjattu elokuu tai syyskuu. Ne voidaan selvityksen perusteella lisätä edeltävän lukuvuoden suoritusmääriin. Ilpo | Kela opintotuki

Asiointipalveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan yleensä oppilaitoksen todistus tai opintotukilautakunnan lausunto opinnoista taikka gradun tai opinnäytetyön ohjaajan lausunto. Kesätuen edellytyksenä riittävät opintoviikot tai -pisteet Saadakseen kesäopintotukea opiskelijan tulee opiskella päätoimisesti. Ammatillisessa koulutuksessa opintoviikkoja pitää tulla vähintään keskimäärin 3 opintoviikkoa tukikuukaudelta, korkeakouluopinnoissa yleensä vähintään keskimäärin 4, 8 opintopistettä tukikuukautta kohden. Korkeakoulujen opintotukilautakunnat määrittelevät mikä on riittävä opintojen määrä kesätuen saamiseksi. Kesäajan opintosuoritusvaatimukset ovat keskimääräisiä. Jokaiselta tukikuukaudelta ei tarvitse kertyä tiettyä määrää suorituksia, vaan niitä voi kertyä yhdeltä kuulta enemmän kuin toisilta. Pääasia on, että opintoja on jokaisena tuettavana kuukautena ja että saatujen suoritusten yhteismäärä on riittävä. Opiskelijalla ei oikeutta työttömyysturvaan tai yleiseen asumistukeen Opiskelija, joka jatkaa syksyllä samoja opintoja, ei voi saada työttömyysturvaa tai yleistä asumistukea loma-aikana, vaikka hän ei saisi kesäopintotukea.

Jos opiskelija ei opiskele kesällä eikä ole saanut kesätöitä, hän voi hakea asuinkuntansa sosiaalitoimelta toimeentulotukea. Toimeentulotuen haku- ja myöntämisehdot voivat vaihdella kunnittain, ja ne kannattaa selvittää hyvissä ajoin. Toimeentulotuki on verotonta, eikä sen saaminen vaikuta tulona opintotukeen. Sen sijaan jos opinnot päättyvät, eikä löydä töitä, kannattaa ilmoittautua heti opintojen päätyttyä työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistossa. Työnhaun ajaksi opintonsa päättänyt voi saada Kelasta työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa. Lisäksi on mahdollista saada yleistä asumistukea. Lue lisää Kelan tiedotteessa 12. 2010: Kelasta tukea vastavalmistuneelle Lisätietoja asiakkaille Kelan puhelinpalvelu ma–pe klo 8–18: Opiskelijat tuet puh. 020 692 209, Työttömyysajan tuet puh. 020 692 210

September 4, 2021