Finlandia Ehdokkaat 2019

  1. Tieto-Finlandia ehdokkaat 2018 — Jyväskylän yliopiston kirjasto - Jyväskylä University Library
  2. Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat 2019 | Kirjasampo
  3. Finlandia-ehdokkuudet julki – tässä ehdokkaat ja raadin perustelut – Mesta.net
  4. Finlandia-ehdokkaat 2014

Paremmista piireistä lähtöisin olevat "nulikat", kuten media neljää syytettyä poikaa kutsui, hioivat julkisuusstrategiaansa selvitäkseen mahdollisimman vähillä seurauksilla, pääsyytetyn Nathanin vanhemmat etunenässä. Mutta vaikka syyttömyyden voisikin ostaa, voiko unohdusta? Monika Fagerholmin uutuusromaani Kuka tappoi bambin? (Teos) on rakennettu rankan aiheen ympärille, mutta se ei ole vain tarina julmasta teosta naista kohtaan. Se on romaani naisista: alistuvista, vahvoista, manipuloivista, rakkautta kaipaavista, fiksuista naisista. Gustavinkin elämä pyörii naisten ympärillä. Häntä kannattelemassa on aina ollut joku, ja ilman naisia Gustav on vain varjo itsestään. Naiset sen sijaan uhkaavat luhistua itse keräämänsä painolastin alle. Laura Jänisniemen suomentaman teoksen kieli hypnotisoi niin, että lukija vajoaa yhä syvemmälle tarinaan. Romaani on kuin hurrikaani, joka edetessään kerää voimaa ja vetää yhä lisää päähenkilöitä mukaansa. Sen keskiössä on pimeys, joka ei ole pelkkää pahuutta vaan myös välinpitämättömyyttä, paremmuudentunnetta ja vähättelyä.

Tieto-Finlandia ehdokkaat 2018 — Jyväskylän yliopiston kirjasto - Jyväskylä University Library

Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto Johanna Venho (vas. ), Pajtim Statovci, Hanna-Riikka Kuisma, JP Koskinen, Monika Fagerholm ja Mikko Rimminen kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaiden julkistamistilaisuudessa. Kansan Uutiset 7. 11. 2019 12. 01 Ehdokkaat ovat Monika Fagerholm, JP Koskinen, Hanna-Riikka Kuisma, Mikko Rimminen, Pajtim Statovci ja Johanna Venho. Kolmehenkinen esiraati valitsi kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokkaat noin 150 kirjan joukosta. Voittajan valitsee Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. 30 000 euron arvoinen palkinto julkistetaan 27. marraskuuta. Kuuden kaunokirjallisuuden palkintoa tänä vuonna tavoittelevan kirjailijan romaaneissa aiheet ovat osin hyvinkin rankkoja. "Järkyttävä ja koskettava romaani, joka lumoaa ilmaisuvoimallaan " Monika Fagerholmin Kuka tappoi bambin? / Vem dödade bambi? -romaanissa, jonka on suomentanut Laura Jänisniemi (Teos / Förlaget), aiheena on joukkoraiskaus. Esiraadin mukaan teos kertoo siitä, "kuinka ainutlaatuista on kasvu aikuiseksi ja kuinka pysyvät jäljet siitä jäävät tulevaan".

Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat 2019 | Kirjasampo

finlandia ehdokkaat 2015 cpanel

Finlandia-ehdokkuudet julki – tässä ehdokkaat ja raadin perustelut – Mesta.net

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinto Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle yleistajuiselle tietokirjalle, jonka voidaan katsoa merkittävästi edistävän lukijoiden kiinnostusta kerronnaltaan taidokkaaseen tietokirjallisuuteen. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa. Suomen Kirjasäätiö asettaa vuosittain kolmijäsenisen valintalautakunnan, jonka tehtävänä on nimetä vähintään kolme ja enintään kuusi ehdokasta palkinnonsaajaksi, sekä henkilön, joka valitsee nimetyistä ehdokkaista lopullisen palkinnonsaajan. Palkintolautakuntaan on nimetty seuraavat henkilöt: viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Vesikallio, puheenjohtaja toimittaja Tuomas Kaseva kirjakauppias Heli Kuvaja Lopullisen palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee elokuvaohjaaja Virpi Suutari. Vuoden 2018 ehdokkaat Aalto, Seppo: Kapina tehtailla – Kuusankoski 1918 (Siltala) Aivelo, Tuomas: Loputtomat loiset (Like) Haatanen, Kaisa & Sanna-Mari Hovi: Monarkian muruset – Kaiken maailman kuninkaallisia (Johnny Kniga) Ruuska, Helena: Hugo Simberg.

Finlandia-ehdokkaat 2014

Julkaistu: 05. marraskuu 2019 Suomen Kirjasäätiö jakaa Finlandia-palkinnon vuosittain kolmessa kategoriassa. Jaossa on kaunokirjallisuuden, tietokirjallisuuden sekä lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnot. Vuoden 2019 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat ovat: Anniina Mikama Huijarin oppipoika WSOY Raadin perustelu: "Mukaansa­tempaava tarina, jossa eri aika­kaudet sekoit­tuvat kiehtovasti keskenään. Uskottavasti kuvatut henkilöt joutuvat elämässään vaikeiden valintojen eteen, ja lukija jännittää hahmojen rinnalla, uskaltavatko he tehdä itsenäisiä valintoja vai mukautuvatko he ympäristön paineisiin ja ennakkoluuloihin. Seikkailullisen juonen ohella teemoiksi nousevat muun muassa oman polun etsiminen, teknologian mahdollisuudet ja vaarat sekä ystävyyden voima. " Kaija Pannula Kettujuttuja WSOY Raadin perustelu: "Kasvamista, surun käsittelyä ja ystävyyttä lempeästi käsittelevät tarinat nivoutuvat yhtenäiseksi kertomukseksi, joka tuo esiin elämän haurauden, mutta myös sen rikkauden ja ilon.

  1. Finlandia ehdokkaat 2019 date
  2. Finlandia ehdokkaat 2019 season
  3. C more sport ilmainen viikonloppu 2019 online
  4. Finlandia ehdokas 2019
  5. Finlandia ehdokkaat 2019 online
  6. Finlandia ehdokkaat 2019 printable
  7. Vantaan Salamat-Juoksukoulut
  8. Haagan neuvola - Neuvola - Helsinki - Klinik.fi
  9. Finlandia ehdokkaat 2019 kaunokirjallisuus

Talouselämä-lehti valitsi ekonomisti, professori Anne Brunilan tänä vuonna Suomen vaikutusvaltaisimmaksi päättäjänaiseksi. Nyt hän saa käyttää valtaa uudella forumilla, sillä hän valitsee tämän vuoden kirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan. Valinta julkaistaan 27. 11. 2014. Perjantaina 14. julkaistiin raadin valitsemat kuusi Finlandia-palkintoehdokasta. Perinne kuulemma on, että ehdokkaat tulevat tuoreeltaan Akateemiseen kirjakauppaan yleisön eteen tavattavaksi. Tilaisuus myös noudatteli perinteistä kaavaa: haastattelija kysyi kirjailija kerrallaan pari ennalta arvattavaa kysymystä ja sitten kirjailija signeerasi kirjojaan. Paikalle oli saapunut muutama kymmentä kuulijaa. Tunnelma oli kovin ponneton siihen nähden, että lauteilla oli tämän hetken suomalaisen kaunokirjallisuuden parhaimmat kirjailijat! Tulevien tilaisuuksien järjestäjiltä toivoisin enemmän intoa, reipasta hehkutusta ja lisää vuorovaikutusta yleisön kanssa! Finlandia-ehdokkaan kauniit kengät Kuusikosta paikalla olivat muut paitsi Tommi Kinnunen, joka oli toimittanut sairasvuoteeltaan koskettavan kirjeen luettavaksi.

  1. Vr aikataulu
  2. Voiko elää ilman haimaa
September 6, 2021