Aselaki 2019 Voimaantulo

Tilaisuudessa ylikonstaapeli Petteri Nenonen perusteli eräälle kysyjälle aselain tulkintaansa, joka osoitti samalla sen, miten yksittäinen poliisi voi soveltaa lakia varsin omatulkintaisesti. Osittain ylikonstaapeli Nenonen vaikutti tiukemmalta kuin toisilla paikkakunnilla toimivat virkaveljensä. Muun muassa esimerkkinä käytetyn CZ Scorpion Evo3 S1 9x19mm -aseen hän määritteli soveltumattomaksi pistooliammuntaan, vaikka laki sen siihen kategoriaan luokitteleekin. Toisaalta taas suoraan yleisökysymykseen. 458 SOCOM/AR-15 sovituksen soveltuvuudesta hirvenmetsästykseen, hänen suhtautumisensa oli positiivinen, vaikka toisella paikkakunnalla ko. kysyjä on joutunut asian riitauttamaan oikeuteen asti. Aselakiehdotus on kuitenkin vielä kesken ja eduskunnan pitää se vielä hyväksyä, joten aikaa vaikuttaa on vielä tämä kevät. Ehkä kansanedustajat ja ministerit voivat vielä saada herätyksen aikaan virkamiesvastuuta pelkäävässä pääesikunnassa? Kello kuitenkin käy ja aika kuluu. Jos reagointi ei ole nopeaa, niin juuri muita muutoksia kuin tiukennuksia ei ole luvassa.

Uusi aselaki tulossa! | Aselaki.fi

Sisäministeriön poliisitarkastaja Sivula toivoi konkreettisia ehdotuksia, sillä Sisäministeriön neuvottelijat eivät voi viedä EU-tason neuvotteluihin pelkoja ja oletuksia. Suomen Sotilas jatkaa tilanteen seuraamista. Avainsanat: asedirektiivi, aselaki, Euroopan unioni, reserviläisammunnat

  1. Bmw 116 kokemuksia 2017
  2. Suomi 24 tampere 10
  3. Autoverkkokauppa.fi — Kampanjat -
  4. James bond kirjat
  5. Aseenkanto – Wikipedia
  6. Parturi kampaamo diva 18
  7. Poliisi - Aselupalomakkeet
  8. Finnmatkat st lucia
  9. Lapsen sosiaalinen kehitys
  10. Kananmuna kiehuvaan veteen 2
  11. Mitie jos adblue loppuu ma

Aseenkanto – Wikipedia

Oma kokonaisuutensa ovat lakipaketin niin sanottuun reserviläispoikkeukseen liittyvät kohdat. Jatkossa itselataavan kertatulikivääriä ja pitkän lippaan yhdistelmää koskeva aselupa voidaan myöntää reserviläisperusteella sijoituskelpoiselle reserviläiselle, mutta vain jos Puolustusvoimat puoltaa lupahakemusta. Reserviläistoimintaan tarkennuksia Lakipaketissa määritellään myös Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toimintaa aiempaa tarkemmin. Yhdistyksen toiminta katsotaan maanpuolustuksellisia valmiuksia lisääväksi. Osana tätä yhdistys saa järjestää muun muassa Puolustusvoimien koulutusohjelman mukaisia perusammuntoja. Sen sijaan varsinaiset taisteluammuntojen pitäminen kielletään yhdistykseltä kokonaan. Tosin niitä ei Maanpuolustuskoulutusyhdistys ole tähänkään saakka järjestänyt. Asedirektiivin muutokset koskevat ainoastaan 12. 6. 2017 jälkeen rekisteröityjä ampuma aseita eli tätä ennen myönnetyt luvat pysyvät voimassa entisin ehdoin. Muutosten voimaantulo vaatii vielä tasavallan presidentin vahvistuksen.

Ase10a pdf, 51, 6 kB Liite yksityiseen tuontilupaan Ase11 pdf, 68, 5 kB Lomaketta käytetään hakemukseen ja suostumukseen suomalaiselle ulkomailla annettavaa ampuma-aseen aseen osan ampumatarvikkeiden kaasusumuttimen hankkimiseen oikeuttavaa lupaa varten Ase12 pdf, 80, 3 kB Lomaketta käytetään hakemukseen ja ennakkosuostumukseen ampuma-aseiden aseen osien ampumatarvikkeiden erityisen vaarallisten ammusten siirtämiseksi Suomeen toisesta EU-jäsenvaltiosta. Ennakkosuostumus toimitetaan esineiden lähtövaltion viranomaisille haettaessa siirtolupaa. Ase13 pdf, 82, 3 kB Lomaketta käytetään hakemukseen ja siirtolupaan ampuma-aseiden aseen osien ampumatarvikkeiden erityisen vaarallisten ammusten siirtämiseksi Suomesta. Siirtolupa on oltava aina siirrettäessä esineitä EU-jäsenvaltiosta toiseen, mikäli siirto ei perustu asepassiin tai aselupien vastavuoroiseen tunnustamiseen jäsenvaltioiden kesken. Ase13a pdf, 43, 4 kB Liite hakemukseen ja siirtolupaan Suomesta Ilmoitus luvattomasta ampuma-aseesta, aseen osasta, patruunasta, erityisen vaarallisesta ammuksesta tai räjähteestä (sähköinen lomake)

  1. Karkurit helsinki vantaa espoo airport
  2. Forum 1 suomalainen kirjakauppa 2017
September 4, 2021