Herlin Itämeri Säätiö

Mitä myöhemmäksi toimet lykkäytyvät, sitä kalliimmaksi se tulee. " Herlinillä on Itämerestä laajempikin unelma. "Itämerestä voisi tulla maailmanlaajuisesti positiivinen esimerkki, kuinka suojelusta sovitaan yhdessä. " Aiheesta lisää Itämeriportaali (Merenkulkulaitos) Itämeri (Wikipedia) Puhdas Itämeri (John Nurmisen säätiö) Itämeri (WWF)

Heikki herlin

alvar aalto säätiö

Puolan yhteistyö tyssäsi toimenpiteisiin Suomen ympäristökeskuksen tutkija Seppo Knuuttilan mukaan Puolassa päästiin jo hyvän yhteistyön alkuun, kun sinne tehtiin yhteinen tutkimusmatka, jossa selvitettiin maan päästöjä. – Tavallaan [yhteistyö] pysähtyi siihen vaiheeseen, kun todettiin, että päästöjä on ja pitäisi ruveta keskustelemaan toimenpiteistä. Sen jälkeen tämä yhteistyö ei ole toivotulla tavalla edennyt valitettavasti, Knuuttila kertoi. Ilkka Herlinin mukaan yhteistyötä hidastaa myös se, ettei Itämerta koeta enää kovin tärkeänä, kun mennään EU:n keskialueille. – Mutta se ei se saa olla mikään peruste. Pidän suurempana syynä sitä, ettei ole yhteistyön ja tekemisen tahtoa ja halua ratkaista yhdessä asioita, siihen täytyy nyt panostaa. Ilkka Herlin sanoikin aamu-tv:n haastattelun päätteksi taistelevansa Itämeren puolesta joka päivä.

herlin itämeri säätiö

Ilmastonmuutos myös osaltaan lisää rehevöitymistä. Siksi BSAG on aloittanut yhdessä Ilmatieteen laitoksen ja Sitran kanssa Carbon Action -pilottiprojektin. Projektissa etsitään tapoja vauhdittaa hiilen varastoitumista ilmakehästä peltomaahan, todentaa sen varastoituminen tieteellisesti, sekä edistää hiiltä sitovan viljelyn käyttöönottoa suomalaisilla maatiloilla.

Sellaisiin hankkeisiin tarvitaan toisenlaisia organisaatiota. " Yksityinen raha vauhdittajana Yrityksiä pitää Herlinin mielestä ohjata sääntelyn voimalla, mutta kannustavilla normeilla, ei pakottamalla. "Kun on menty taloudelliseen liberalismiin, pakottaminen ei toimi oikein missään asiassa. Yhteisten intressien politiikka auttaa. On lähdettävä win-win-ajattelusta. " Yritykset ja yksityinen raha voivat myös nopeuttaa ympäristöongelmien ratkomista. Tämän Herlin koki John Nurmisen säätiössä, jonka puhdistamohanketta Pietarissa hän rahoitti. Puhdistamohankkeessa yksityinen raha vauhditti julkisten varojen ohjautumista samaan kohteeseen. Puhdistamiseen upotetut voimavarat tulivat entistä tehokkaampaan käyttöön. "Me voidaan uudessa säätiössäkin katalysoida, nopeuttaa toimintaa. Pystymme hankkimaan informaatiota ja yhdistämään ennakkoluulottomasti yritysten ja julkisten instituutioiden yhteistyötä", Herlin visioi. "Tämä tehostaa ja nopeuttaa Itämeren pelastamista ja säästää näin kustannuksia.

Baltic Sea Action Group on itsenäinen voittoa tavoittelematon säätiö, joka on perustettu Suomessa. Baltic Sea Action Groupin virallinen nimi on Elävä Itämeri säätiö ja sen perustivat vuonna 2008 Ilkka Herlin, Saara Kankaanrinta ja Anna Kotsalo-Mustonen. Kolmikko oli ehtinyt työskennellä jo aiemmin yhdessä vuonna 2007 Pietarin jätevedenpuhdistamoprojektissa John Nurmisen säätiössä. Hankkeen edetessä sulavasti Herlin, Kankaanrinta ja Kotsalo-Mustonen päättivät jatkaa työtä puhtaamman Itämeren hyväksi uudella ja erilaisella lähestymistavalla. Ajatus oli laajentaa työtä laajemmalle rintamalle ja tehokkaammaksi. Tässä tarvittiin uudenlaista ajattelutapaa, sillä perinteisten yksittäisten projektien toteutus voi viedä liikaa aikaa ja resursseja. Ponnistukset pitää jakaa samanaikaisesti kaikille ongelma-alueille, niinpä BSAG ei tähtää yksittäisiin hankkeisiin, vaan toimii katalyyttina lukuisille aktiviteeteille, jotka tähtäävät Itämeren hyvinvointiin. BSAG:n tavoite on tuoda yhteen kaikki Itämeren suojelussa tarvittavat tahot, mukaan lukien korkeimman poliittisen tason päätöksentekijät, julkiset toimijat sekä yksityisen ja kolmannen sektorin toimijat.

MISSIO Itämeri on tällä hetkellä kriittisessä tilassa – sitä pidetään yhtenä maailman saastuneimmista meristä. Itämeri voidaan vielä pelastaa mutta toimiin on ryhdyttävä heti. Itämeren vakavimmat ongelmat ovat rehevöityminen, vaaralliset aineet, meriliikenteen riskit ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen. Nämä ongelmat ovat yhteenkietoutuneet. Rehevöityminen tai vaaralliset aineet vaikuttavat luonnon monimuotoisuuteen ja kun puhutaan ilmastonmuutoksesta, puhutaan samalla myös Itämeren tilasta. BSAG, Baltic Sea Action Group, viralliselta nimeltään Elävä Itämeri säätiö, on vuonna 2008 perustettu itsenäinen voittoa tuottamaton säätiö, jonka pääpaikka on Suomessa. BSAG:n toiminta perustuu yhteistyön virittämiseen eri toimijoiden välillä, mukaan lukien Itämeren valtioiden korkein johto, viranomaiset ja yksityissektori. BSAG toimii saattamalla yhteen tieteentekijöitä ja päättäjiä, aktivoimalla yrityksiä löytämään ja toteuttamaan ratkaisuja ja tuoden kaikki ne tahot yhteen, joiden panosta tarvitaan Itämeren pelastamiseksi.

  • Ylä ja alapaine
  • Juice Leskinen - Liedtext: Myrkytyksen oireet - DE
  • Pihapolku - helppo työ, kaunis tulos | Tee Itse
September 2, 2021