Yh Äidin Yksinäisyys: Yh Äidin Iloja Ja Suruja

  1. Yh u
  2. Yh-äidit - Feminismi - Suomi24 Keskustelut
  3. Äidin yksinäisyys - onko se normaalia?

Mies taas ei tommoista kykene hoksaamaan niin kauan kuin taloudessa on vaimo ja lauma pieniä ihmisiä. Eron jälkeen taas nainen on vähemmän yksin, kun kuvaan astuu enempi lapset, ystävättäret, harrastepiirit ja joogakerhon sihteerin hommat. Eron jälkeen taas mies on todella yksin ja sosiaalinen hylkiö. #20 Mä olen aina ollut todella yksinäinen eron jälkeen. Parisuhteissa en koskaan kokenut sitä. #21 Kyllä mä allekirjotan tän ennemmin kuin yksinäisyyden yh:na. Lasten isän kanssa viimeiset ajat mä tunsin itseni huomattavasti enemmän yksinäiseksi, kuin sen jälkeen kun erottiin. Tosin kuvaan ei astunut sen enempää ystävättäret ja lapset saati joogakerho (tai mun tapauksessa ehkä "heppatyttökerho"), ne oli olemassa koko ajan. Mutta mun mielestä illat ja viikonloput kotona ihan vaan lasten kanssa, tai ihan vaan yksin oli ihania, mukavia, miellyttäviä, seesteisiä. Vähemmän yksinäistä oli oikeasti yksin, kuin yrittää elää ihmisen kanssa, jonka kanssa ei viihdy, osaa enää olla, ei ole mitään yhteistä eikä mitään sanottavaa, ja jos ei jaksa riidellä, saa omia sanomisiaan/tekemisiään/menemisiään vartioida jatkuvasti.

Yh u

  1. T yh
  2. Electrolux aktiivihiilisuodatin pesu manual
  3. Mitä lahjaksi aikuiselle naiselle
  4. Parkkikiekko 24h alueella? - Parkkisakot - Suomi24 Keskustelut

Yh-äidit - Feminismi - Suomi24 Keskustelut

Äidin yksinäisyyden tunne lapsen kanssa Muutamia kuukausia sitten australialainen äitiyslehti Mama Mia julkaisi artikkelin äidistä, joka jätti 10-kuukautta vanhan tyttärensä yksin seitsemäksi minuutiksi mennäkseen kauppaan. Kirjoitus herätti paljon keskustelua ja väittelyjä, ja myrsky jatkui päiväkausia. Vaikka keskustelussa nousivat vahvasti esille riskit vauvan yksin jättämisestä, monet toivat esille myös äidin yksinäisyyden ja sen, kuinka täysin riippuvainen lapsi äidistään on ensimmäisten vuosien aikana. Monimutkainen äitiys Nykypäivän yhteiskunnassa äitiys nähdään usein jokaisen naisen elämän parhaimpana ajanjaksona, mitä se varmasti useimmille onkin. Tätä tulisi kuitenkin tarkastella hieman yksityiskohtaisemmin, sillä äitiys on varmasti kaikin puolin hieno aika naisen elämässä, mutta ei se kaikista helpoin. Äitiydessä jokainen päivä on erilainen, ja jotkut ovat parempia ja jotkut huonompia. Äitiys muuttaa naisen roolin, ja äidiksi tulon jälkeen naisen huomio kiinnittyy pääasiassa lapseen ja hänestä huolehtimiseen.

yh

Äidin yksinäisyys - onko se normaalia?

yh u

Tutkimusten mukaan äidin synnytyksen jälkeisellä masennuksella saattaa olla negatiivisia vaikutuksia lapseen. Tutkija Niina Junttila kertoo, että myös synnytyksen jälkeinen äidin tai ylipäätään vanhemman yksinäisyys voi aiheuttaa ongelmia lapselle. – Vanhemman yksinäisyyden takia lapsen sosiaaliset taidot saattavat myöhemmin olla heikompia, kertoo Niina Junttila. Hän on tutkinut asiaa Turun yliopiston Lapsi- ja nuorisotutkimuskeskuksessa. Tutkimus kohdistui pienten lasten vanhempiin, ja siinä oli mukana kaikkiaan noin 2000 perhettä. Lapsen sosiaalisuus kärsii Junttila muistuttaa, että yksinäisyydestä puhuessamme tarkoitamme Ihmisen omaa kokemusta omista sosiaalisista suhteistaan. Häneltä voi puuttua tärkeä ja merkityksellinen ystävyyssuhde, jolloin puhumme emotionaalisesta yksinäisyydestä. Yksinäisyys voi olla myös kavereiden ja verkostojen puuttumista elämästä, jolloin yksinäisyys on sosiaalista. – Molempaa yksinäisyyttä sekä sosiaalista että emotionaalista löytyy pienten lasten äideiltä, mutta myös isiltä ihan yhtäläisesti.

yh 1715
September 5, 2021