Snowden Elokuva Arvostelu

Mainos Snowden on erään pilliinpuhaltajan muotokuva. Edward Snowden ( Joseph Gordon-Levitt) haluaa palvella isänmaataan. Koska hän ei pysty toimimaan sotilaana, hän etsii muita keinoja ja päätyy CIA:han. Taitavana koodarina hän suoriutuu tehtävistään nopeammin kuin muut ja etenee pian urallaan – tai ainakin luulee niin. Monen mutkan kautta Edward Snowden päätyy tilanteeseen, jossa hän tajuaa miten NSA käyttää valtaansa tutkimalla laittomasti kaikkien ihmisten tele- ja internet-liikennettä. Moraalin miehenä hän ei koe muuta mahdollisuutta, kuin paljastaa NSAn toimet lehdistölle. Mainos Oliver Stonen Snowden on poliittinen jännäri, tai tarkemmin henkilökuva Edward Snowdenista. Snowden perustuu siis tositapahtumiin ja käsikirjoitusta on kehitelty Snowdenista kertovien kirjojen pohjalta. Jos elokuvalta odottaa tiukkaa toimintajännäriä tai vakoojaleffaa, niin tulee varmasti pettymään. Tarinassa on ainekset kyllä jännitteiseenkin pätkään, mutta elokuva pelaa niin varman päälle, ettei missään vaiheessa synny jännitettä.

Snowden elokuva arvostelu of all time

Huonomman ohjaajan käsissä sinne tänne poukkoilu leviäisi todennäköisesti käsiin, mutta Stone onnistuu pitämään paketin kasassa. Ohjaaja keskittyy periaatteessa vain kolmeen tarinaan. Hotellitapaamiseen, jossa Melissa Leo esittää Laura Poitrasia ja Zachary Quinto toimittaja Glenn Greenwaldia, joiden seuraan liittyy vähän myöhemmin konkarinäyttelijä Tom Wilkinsonin esittämä brittilehti The Guardianin toimittaja Ewen MacAskill. Joseph Gordon-Levittin hienosti näyttelemä Snowden kertoo heille elämästään. Toinen tarina keskittyy hänen työhönsä vuosien aikana. Konservatiivinen patriootti yritti ensin armeijauraa, mutta päätyi tietokonehommiin katkaistuaan molemmat jalkansa. Tämä stoori esittelee miehen, jonka mielipide törkeän tunkeilevaa vakoilua kohtaan ei muutu hetkessä. Hän kamppailee omatuntonsa kanssa vuosia ennen tekoaan ja ottaa kertaalleen jo lopputilinkin CIA:sta vain päätyäkseen tekemään vielä hämärämpiä hommia. Kolmas keskeinen tarina on Snowdenin parisuhde Shailene Woodleyn näyttelemän Lindsay Millsin kanssa, jolle hän ei voi kertoa mitään huippusalaisesta työstään.

snowden elokuva arvostelu die
  1. Arvostelut / pelaaja.fi
  2. Tykit taudit ja teräs
  3. Snowden elokuva arvostelu 2016
  4. Snowden elokuva arvostelu die

Poliittisesti liberaalin tyttöystävän kanssa erotaan, päädytään takaisin yhteen ja muutetaan maasta toiseen Snowdenin uran perässä. Suurimmat parisuhdekriisit syntyvät salassapitovelvollisuudesta, jota Snowden noudattaa orjallisesti. Suhde ei voi olla helppo, jos mieltään vaivaavia asioita ei voi kertoa elämänsä tärkeimmälle ihmiselle. Woodley tekee uransa parhaimman roolin naisystävänä, joka suurimman osan ajasta luottaa miehensä suuriin, heidän elämäänsä vaikuttaviin päätöksiin ilman tarkempaa infoa. Tämä tarina onnistuu parhaiten esittelemään oikean, tai ainakin Stonen ja toisen käsikirjoittajan Kieran Fitzgeraldin version Snowdenista. Snowden muistuttaa JFK:tä, yhtä Stonen parhaista elokuvista roolituksessaan. Leffa on pieniä sivurooleja myöten täynnä työnsä osaavia näyttelijöitä. Mukana ovat muun muassa Timothy Olyphant, Joely Richardson, Logan Marshall-Green, Keith Stanfield, Ben Chaplin ja Rhys Ifans. Myös Nicolas Cage on pitkästä aikaa päätynyt laatuleffaan, vaikka esittääkin lähinnä itseään, tosin ilman tavaramerkiksi muodostunutta meuhkaamista.

Tietoa palvelusta Omat tiedot Pääset tarkastelemaan omia tietojasi kirjautuneena palveluun. Lukulista Kirjautuneena käyttäjänä voit lisätä juttuja lukulistalle myöhempää tarkastelua varten. Sivustohaku Voit hakea sivustolta juttuja käyttäen erilaisia hakusanoja. Avaa valikko Klikkaa valikko auki nähdäksesi lisätoimintoja. Facebook Voit seurata Suomen Kuvalehteä Facebookissa Voit jakaa juttuja Facebookissa Voit seurata jutun kirjoittajaa Facebookissa Twitter Voit seurata Suomen Kuvalehteä Twitterissä Voit jakaa juttuja Twitterissä Voit seurata jutun kirjoittajaa Twitterissä Tilaa Suomen Kuvalehden RSS-syöte Siirry linkistä RSS-syötesivulle ja paina Tilaa-nappia saadaksesi tuoreimmat otsikot nopeasti ja vaivattomasti. Sähköposti Voit jakaa juttuja sähköpostilla Voit lähettää jutun kirjoittajalle sähköpostia Jaa juttu WhatsAppissa (käytössä vain mobiililaitteilla) Voit jakaa jutun WhatsAppissa. Tämä toiminto vaatii, että mobiililaitteeseen on asennettu WhatsApp-sovellus. Muuta tekstin kokoa Voit muuttaa tekstin kokoa suuremmaksi tai pienemmäksi.

Oliver Stonen ongelma ei ole se, että hän hurahtelee salaliittoihin ja diggailee diktaattoreita. Elokuvantekijänä häneen pettyy siksi, että hän on muuttunut tavanomaiseksi. Stone on populistisetä, jolla on sanoma. Snowden -trilleri tavoittaa vainoharhan mutta kapsahtaa poliittiseen sokeuteen. Edward Snowden ei ole kuka tahansa Amerikan-vastainen julistaja. Vuonna 2013 hänen kauttan tuli julkisuuteen valtavat määrät salaista tietoa, joka paljasti Yhdysvaltain eri turvallisuuselinten masinoiman maailmanlaajuisen joukkovalvonnan. Asiasta kertoi myös Oscar-palkittu dokumentti Citizenfour (2014) – ja paljon vaikuttavammin kuin Stonen puolisepite. Stonen elokuva on hysteeristä psyko- ja melodraamaa maailmanpolitiikan myrskyn silmässä. Tekijä on tosiasioita jäljessä ja poliittisesti sekavan viaton. Snowden on elokuva yksilön kasvusta idealisminsa mittaiseksi pilliinpuhaltajaksi, joka pettää maansa palvellakseen kansalaisia ja koko maailmaa. Vastakkain on suurvallan maailmanpolitiikan ja turvallisuuden ankara realismi ja totuutta sekä avoimuutta hamuava idealismi.

[2] Lähteet [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] ↑ McNary, Dave: Joseph Gordon-Levitt's 'Snowden' Release Date Pushed Back Variety. 19. 2. 2016. Viitattu 10. 3. (englanniksi) ↑ Rehnström, Henri Waltter: Ei ole Oliver Stone entisensä Turun Sanomat. 23. 9. Viitattu 21. 4. 2019. Aiheesta muualla [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Snowden Internet Movie Databasessa (englanniksi) Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Dronen osto-opas Autokamera - Osto-opas Käyttövalmiiksi asennus ja päivitys Palvelut Palvelut - aloitussivu Asennus Tekninen tuki Kotiinkuljetus ja toimitus Turva ja huolto Enemmän kuin laitteita Henkilötietosuoja Yritysmyynti Gigantti-klubi

snowden elokuva arvostelu full
September 6, 2021