Mies Huijasi Naisilta Rahaa

Mies antoi anopille 10 000 euroa lainaan. Myöhemmin miehelle kerrottiin, että morsian oli saamassa suuren perinnön. Sitä varten tarvittiin kuitenkin 20 000 euroa rahaa etukäteen. Mies kertoi myöhemmin, että hän otti kesän 2016 aikana useita lainoja ja pikavippejä, joista suurin osa päätyi nuorelle naiselle. Mies kertoi, että hän oli aiemmin ollut säästeliäs luonne, mutta hänet erehdytettiin uskomaan, että hänellä oli suhde naisen kanssa. Hän kuvaili olleensa voimakkaasti ihastunut naiseen. Oikeus totesi, että päätekijä eli nuori nainen oli saanut rikoskumppaniensa kanssa mieheltä oikeudettomasti ainakin 35 000 euroa. Oikeus piti miehen kertomusta luotettavana. Rikosvyyhdissä jaettiin tuomioita kaikkiaan neljälle ihmiselle. Nuori nainen sai tuomion törkeästä petoksesta. Hovioikeudessa muutoksia tuli lähinnä korvauksiin.

Deittipuijari petkutti naisilta rahat ja katosi - Paikalliset - Turun Sanomat

On ainakin parempi pidättäytyä antamasta rahaa kenellekään, jos ei tiedä ja tunne henkilön taustoja. Voisi ajatella, että tosirakkaus pysyy kaikesta huolimatta, vaikka jättää rahan tai lainan antamatta, poliisi neuvoo.

– Usein varakkaiksi ihmiseksi tekeytyvät kertovat olevansa esimerkiksi YK:n tehtävissä, Naton komennuksella tai liikematkalla ja omaan varallisuuteen ei pääse käsiksi yllättävän vastoinkäymisen vuoksi. Kaikki luvataan maksaa myöhemmin takaisin. Rahaa pyydetään lisää niin kauan kuin uhri on sitä valmis lähettämään. Joissain tapauksissa huijatut kokonaisummat voivat olla hyvin suuria ennen kuin huijaus huomataan. Eikä siitä välttämättä edes kehdata kertoa kenellekään. Jos epäilee joutuneensa huijauksen kohteeksi, kannattaa olla heti yhteydessä pankkiin. Siellä voidaan usein paljastaa huijaus, sillä tilin omistaja ja huijarin henkilöllisyys eivät koskaan kohtaa. Lisäksi asiasta pitää tehdä heti rikosilmoitus, ja toimittaa kopio siitä omaan pankkiinsa. Mikäli rahansiirron tueksi on lähetetty huijareille henkilökohtaisia tietoja sisältäviä dokumentteja, on suositeltavaa tehdä oma luottokielto. Huijauksen uhrille tulee helposti vahva häpeäleima. Se on kuitenkin turhaa, sillä ihminen haluaa lähtökohtaisesti uskoa hyvää ja herkässä elämäntilanteessa arviointikyky saattaa pettää.

  1. Suomalaisilta naisilta jättimäisiä rahasummia petkuttanut Tinder-huijari pääsi yllättäen vankilasta – istui sattuman oikusta vain kolmasosan tuomiostaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
  2. Munkkivuoressa liikkunut huijari varasti vanhuksilta rahaa ja pankkikortin
  3. Kysymykset: japani-suomi sanakirja | Napsu

Mies huijasi naisilta rahaa

Mikäli epäilykset komeaa ja liian hyvältä tuntuvaa deittikumppania kohtaan heräävät, on yksi hyvä keino henkilöllisyyden selvittämiselle Googlen hakukone. Sieltä löytyy mm. käänteinen kuvahaku, jossa tietyllä kuvalla voi hakea sen alkuperää. Jos se löytyy useista eri yhteyksistä, kannattaa siihen suhtautua varauksella. Toinen hyvä ohjenuora on miettiä sitä, tuntuuko tilanne liian hyvältä ollakseen totta. Koska useimmiten se ei ole. Harvemmin sitä tapaa ihmistä toiselta puolen maapalloa, jolla on sama elämäntilanne, harrastukset ja mielenkiinnon kohteet. Ja jos varakas ja menestynyt ihminen tarvitsee yhtäkkiä rahaa, kannattaa miettiä voisiko pyynnön takana olla jotain hämärää.

Monia syytöksiä Mies otettiin kiinni Kreikassa viime kesänä ja hänet luovutettiin Israeliin, jossa hän oli etsintäkuulutettuna petoksista ja aiempiin oikeudenkäynteihin tulematta jättämisistä. Joulukuussa israelilainen tuomioistuin tuomitsi hänet 15 kuukauden vankeusrangaistukseen maksuvälinepetoksesta ja väärentämisestä. Miestä odottaa yhä oikeudenkäynti Tinder-petoksiin liittyen. Norjalaislehti VG toi miehen tapauksen julkisuuteen viime vuonna. VG:n mukaan miestä epäillään auervaaramaisista petoksista Ruotsissa, Englannissa ja Norjassa. Simon Leviev pääsi vapaaksi viiden kuukauden rangaistuksen jälkeen uuden, koronakriisin aikana voimaantulleen säännön vuoksi. Vankien määrää tahdotaan vähentää tartuttamisriskin vuoksi. Poliisi oli kehottanut pitämään Levievin vankilassa, koska poliisin mukaan on olemassa riski, että hän katoaa. – Olen shokissa ja pettynyt. Nyt kun hän on vapaalla, hän voi huijata taas toisia, se on kaikki, mitä hän osaa, kommentoi Expressenille Pernilla Sjöholm, jolta Leviev on kavaltanut rahaa.

Deittihuijari hurmasi naisia netissä, petkutti näiltä rahat ja katosi jäljettömiin. Kaikissa tapauksissa mies ehdotteli naisille erilaisia teknistä ymmärtämystä vaativaa hankintoja, joissa hän sitten tarjoutui auttamaan ihastuneita uhrejaan. Kun naiset luovuttivat rahat miehelle, tämä katosi. Oikeuden mukaan 52-vuotiaalla miehellä oli nyt käsiteltyjen petosrikosten lisäksi taustallaan lukuisia ehdottomia vankeusrangaistuksia, joista kaksi oli annettu jo aiemmin tänä vuonna. Rikosrekisterin mukaan petosrikokset vaikuttivat olevan huijarin keskeisintä toimialaa. Tarinan juuret kaikissa nyt käsitellyssä kahdeksassa tapauksessa löytyvät netin deitti- tai keskustelupalstoilta. Kaava oli joka kerta suunnilleen sama, mies yksinkertaisesti ui naisten liiveihin joko kuvainnollisesti tai konkreettisesti. Uhrien mukaan hän oli hurmaava, ystävällinen ja avulias. Osa naisista ihastui jo viestinvaihdossa tai puhelinkeskustelujen myötä, osaa mies vaivautui jopa tapaamaan. Jatkuu mainoksen jälkeen Mainos päättyy Pelkkä nettiyhteydenpitokin sai osan naisista vakuuttumaan molemminpuolisesta ihastumisesta ja siitä, että rakenteilla oli todellinen suhde.

Israelilaisessa ohjelmassa nähtiin myös suomalaisnainen, jota kanava nimitti D:ksi, joka kertoi, että mies huijasi häneltä noin 50 000 euroa. – Olen yksinhuoltajaäiti ja annoin hänelle kaikki säästöni.. En ole vielä onnistunut rakentamaan elämääni uudestaan, hän sanoi. Ruotsalainen Sjöholm sanoi Kanal 12:n haastattelussa, että aikoo tehdä kaikkensa, että mies saadaan kiinni. – Hänen pitäisi olla vankilassa tai jossain muualla lukkojen takana. Hän huijasi ihmisiä ja hänet vapautettiin viiden kuukauden jälkeen. Ovatko ihmiset tulleet hulluiksi Israelissa, Sjöholm sanoi. Luksusmatka Israeliin kummastutti Suomalainen Jenni kertoi viime vuonna IS:lle luksuslomastaan Levievin kanssa. He tutustuivat InviteTravel -matkailusovelluksen kautta, ja Leviev lupasi maksaa Jennille ja tämän ystävälle loman. Jenni epäröi ensin, mutta tarttui tarjoukseen. Tel Avivin -loma sujui naisten osalta hyvin viiden tähden hotellissa. Naiset tiesivät miehen ympärillä pyörineistä huhuista, mutta Leviev suuttui niistä kysyttäessä.

September 5, 2021