Toistuva Korvatulehdus Lapsella

Näille perheille opetus annettiin ensimmäisen viikon jälkeen. Tutkimuksessa selvisi, että ne perheet, jotka opastettiin käyttämään laitetta, onnistuivat ottamaan parempia videoita. Hyötyvätkö perheet ja terveydenhuolto tämänkaltaisista sovelluksista? Vähenevätkö lääkärikäynnit? Nora Erkkola-Anttinen – Heille opetettiin miten lasta pidetään, mihin suppilo suunnataan. Hyötyäkseen älypuhelimen korvalampusta sen käyttö pitää opettaa, sanoo Nora Erkkola-Anttinen. Perheet ottivat tutkimuksen aikana 1 500 videota tai valokuvaa, jotka lähetettiin viesteinä lääkärille. Välikorvatulehdus yleinen sairaus Välikorvatulehdus on yleisimpiä alle 3-vuotiaiden lasten tulehdussairauksia. Suomessa välikorvatulehdus on viidenneksi yleisin perusterveydenhuollon lääkärikäynnin syy. – Äkillinen välikorvatulehdus liittyy tyypillisesti ylähengitystieinfektioon eli tavalliseen flunssaan. Jos lapsi sairastaa keskimäärin viisi flunssaa vuodessa, niin kyllä siinä lääkärikäyntejä tulee, sanoo Nora Erkkola-Anttinen. Esimerkiksi vuonna 2014 Suomessa oli 130 000 perusterveydenhuollon lääkärikäyntiä korvatulehduksen vuoksi.

Väitös: Lääkärit osaavat havaita lapsen korvatulehduksen vanhempien kuvaamista videoista – kotitutkimus voi olla tulevaisuutta | Yle Uutiset | yle.fi

toistuva korvatulehdus lapsella

imetetty 13-18kk itohappobakteerit aloitettu jo kohdussa. maitoa kukaan ei ole juonut 2v mennessä eikä korvikkeita. kalsium lisällä saatu maitotarve tyydytettyä kaksi lapsistani ovat sairastaneet ikäjakaumalla 7kk-1, 8v korvatulehduksia olleet; ei nukuta kun pystyssä, ei syödä, selvää tuskasuutta. molemmille syötetty antibiootteja riittävä määrä. kummallakaan ei tulehdukset loppu 1v 8kk iässä-ihan yksi loppu kun korvat putkitettiin 1v 1kk iässä. korvalääkärin mukaan korvatulehdus johtuu siitä että toisilla ahtaat korvakäytävät ja ne tulehdukset loppuu kun käytävät kasvaa ja pääsevät näin ilmastoitumaan. eli rualla/imetyksellä/rela-tipoilla-ym ei vaikutusta! Niin, näitä on niin erilaisia kertomuksia. Meillä on suvussa myös korvakäytävien ahtautta, ja tytön tulehduskierre johtui varmasti osaksi/suurimmaksi osaksi siitä. Meillä tulehdukset helpottivat vasta 4-5-vuotiaana, mutta kyllä hän vieläkin niitä joskus saa. Tosin hyvin harvoin. Ehkä sattumaa, mutta kuitenkin meillä tulehduskierre vaheni kun lopetimme yogurttien ja viilien syönnin.

Mehuja meillä ei kauheasti koskaan juotu. Senkin olen lukenut altístavan tulehduksille. Ap:n kysymykseen vain vastasin, että meillä on hoidettu korvatulehduksia tehostetulla seurannalla. Hyvällä menestyksellä. Tietenkään kivuliasta lasta ei saa jättää ilman hoitoa, tai hyvin märkäistä korvatulehdusta hoitamatta. Kannattaa keskustella hoitavan lääkärin kanssa! Tässä kopio Vogelin terveysuutisista: Akuutti kotihoito — milloin lääkäriin? — Kun lapsi itkee ja valittaa korvaansa, lapsen sänky tulisi nostaa kohoasentoon, jotta painevaikutus ei kohdistu korvaan yhtä suurena eikä lima painu korvaan yhtä helposti. Sipulikääreitä on käytetty varsinkin en–nen paljon. Hakattua sipulia laitetaan kan–kaan sisään, joka asetetaan korvan päälle ja kiinnitetään villahuivilla. Kääre voidaan laittaa korvalle illalla ennen nukkumaan–menoa. Mikäli tautiin liittyy kuumetta, on lapselle annettava paljon juotavaa. Tarvittaessa myös homeopaattisia lääkkeitä on hyvä käyttää, mm. Aconitumia, Apista ja Pulsatillaa.

Toistuva korvatulehdus lapsella

  • Wilma-ohjeet | Turun ammatti-instituutti
  • Lapin ukon keitto pororouheesta
  • Kuinka käyttää VPN:ää Venäjällä ja Kiinassa
  • Antin autokoulu kokemuksia and furious
  • Toiveena vauva 2020
  • Itä länsi hyvinkää
  • Korvatulehdus ilman a-biootteja | Keskustelu | Anna
  • Eräsmies: tammikuuta 2017
  • Toistuva korvatulehdus lapsella ja

Opetuksen saatuaan vanhemmat osaavat kuvata laadukkaita videoita, joista lääkäri voi etänä joko poissulkea tai todeta äkillisen välikorvatulehduksen, osoittaa tuore väitöstutkimus. Älypuhelimeen kiinnitetyllä korvalampulla otettu kuva lapsen korvan sisältä. Petra Ristola / Yle Lapsen korvatulehduksen kotitutkimuksista älypuhelimella on saatu hyviä tuloksia. Mobiilikorva-tutkimuksessa mukana olleet perheet osasivat käyttää älypuhelimeen kiinnitettyä korvalamppua ja kuvata lapsensa tärykalvoa, selviää Nora Erkkola-Anttisen väitöstutkimuksesta (siirryt toiseen palveluun). Tutkimus osoitti, että lääkärit pystyivät lähes kaikista vanhempien lähettämistä videoista toteamaan, onko lapsella äkillinen korvatulehdus vai ei. – Vanhemmat pystyivät ottamaan hyviä laadukkaita videoita, joista lääkäri voi etänä joko poissulkea tai todeta äkillisen välikorvatulehduksen, sanoo Nora Erkkola-Anttinen. Kotitutkimus voi olla tulevaisuutta Mobiilikorva-tutkimuksesta saatujen tulosten mukaan vanhempien tekemät kotitutkimukset voisivat olla käyttökelpoisia äkillisen välikorvatulehduksen diagnoosiketjussa, todetaan Nora Erkkola-Anttisen väitöskirjassa.

  1. Me ollaan nuoriso
September 3, 2021