Etelä Amerikan Kärjessä

  1. Hyväntoivonniemi ja Cape Point Etelä-Afrikka
  2. Tulimaa – Wikipedia
  3. Argentiina, Ushuaia | Loistoristeilyt
  4. Argentiina kärkeen Etelä-Amerikassa - Urheilu | HS.fi

Risteilyreitin varrelle jää niin vuonoja kuin vuoristoa, ja lähes koskematon luonto on kauneudessaan verraton. Olympian matka alkaa Santiago de Chilestä, Chilen pääkaupungista. Keskellä viinilaaksoja sijaitseva Santiago on viiden miljoonan asukkaan metropoli ja sekoitus vanhaa siirtomaa-ajan arkkitehtuuria ja huippumoderneja pilvenpiirtäjiä. Matkalla tutustutaan myös pienempiin kaupunkeihin, kuten Valparaisoon ja Viña del Mariin. Puerto Monttin kaupunki on portti harvaan asuttuun Etelä-Chileen ja kaupungista alkaa myös Andien jäätiköiden valtakunta. Etelä-Chilen suurin kaupunki on Magalhãesinsalmen rannalla sijaitseva Punta Arenas ja Magalhãesinsalmen toisella puolella siintää Tulimaa. Etelä-Amerikan kärjessä sijaitsevassa Kap Hornissa puhaltavat usein voimakkaat tuulet, joten hatustaan saa todenteolla pitää kiinni. Merimiehet ovat menneinä vuosisatoina pelonsekaisesti kunnioittaneet Kap Hornin myrskyisiä vesiä. Yksinäisellä paikalla sijaitsevalla Hornos-saarella on Chilen laivastolle kuuluva valvonta-asema, kappeli, majakka sekä monumentti Kap Hornin vesillä menehtyneille merimiehille.

Hyväntoivonniemi ja Cape Point Etelä-Afrikka

Manaus, Brasilia: 70 7. Fortaleza, Brasilia: 66 8. Salvador da Bahia, Brasilia: 65 9. Vitoria, Brasilia: 60 10. Ciudad Guayana, Venezuela: 55 Perehdy ulkoministeriön matkustustiedotteisiin ennen matkaa Etelä-Amerikkaan matkustavan kannattaa perehtyä Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteisiin ennen matkaan lähtöä. Ministeriön raporteista löytyy säännöllisesti päivittyvää tietoa eri maiden turvallisuustilanteesta. Pääsääntöisesti riskit tavallisissa turistikohteissa ovat pieniä, mutta suurella mantereella vaihtelut eri maiden ja alueiden välillä ovat merkittäviä. On täysin eri asia viettää aikaa pakettimatkalaisten aidatuilla hotellialueilla kuin reppureissaajana laitakaupungin hämärillä kujilla – etenkin tämän listan kaupungeissa! Erityisesti omatoimimatkailijoiden on hyvä muistaa myös matkustusilmoitus, jonka perusteella Suomen viranomaiset tietävät, keitä riskialueilla kulloinkin liikkuu, ja voivat tarvittaessa auttaa hätään joutuneita tehokkaammin. Kuva: Flickr / Reindertot

Tulimaa – Wikipedia

Tervetuloa maailman eteläisimpään kaupunkiin! Ushuia on noin 60 000 asukkaan kaupunki Tulimaassa, Argentiinan kärjessä. Tulimaa on saaristo, joka sijaitsee Etelä-Amerikan eteläisimmässä kärjessä. Lumihuippuisten Andien ympäröimä Ushuaia sijaitsee kauniilla tasanteella vuorien tuntumassa, ja maisemat ovatkin mykistävän kauniita. Ushuan takana kohoaa Martia-jäätikkö, josta voi ihastella upeaa näköalaa kaupungin yli. Läheisillä saarilla asustelee puolestaan merileijonia, pingviinejä ja erilaisia lintuja. Kaupungissa oli vuosina 1902–1947 rangaistussiirtola, ja mustekalan muotoinen vankila on nyt avoinna turisteille. Samalla pääsee tutustumaan myös merimuseoon. Vanhoja vankien koristelemia taloja on edelleen nähtävissä kaupungin vanhemmassa osassa. Jos nälkä yllättää, niin ravintoloissa kannattaa maistella rapu- ja kalaruokia paikalliseen tapaan valmistettuina.

  • K ruoka arvonta la
  • WRC: Etelä-Amerikan kiertueen ensimmäinen osa näytellään Argentiinassa | Autotoday
  • Siirtokansan kalenteri - Google-kirjat

Argentiina, Ushuaia | Loistoristeilyt

Kap Hornissa ei kuitenkaan ole maissa käyntiä. Matkan varrelle sattuu myös Ushuaia, jota pidetään yleisesti maailman eteläisimpänä kaupunkina. Argentiinalle kuuluva Ushuaia sijaitsee Beaglen kanaalin rannalla eteläisten Andien varjossa. Yksi alueen vetonauloista on kaunis luonto, jota voi ihailla Tierra del Fuegon kansallispuistossa. Matkalla käydään myös Valdésin niemimaan kainalossa Puerto Madrynissa, jossa näkee esimerkiksi veikeitä patagonianpingviinejä, sekä Punta del Estessä, joka on Uruguayn suosituin lomakohde valkoisine hiekkarantoineen ja mäntymetsiköineen. Uruguayn pääkaupunki on Rio de la Plata -joen pohjoisrannalla sijaitseva Montevideo, joka sekin kuuluu matkaohjelmaan. Lopuksi saavutaan matkan päähän, Etelä-Amerikan eurooppalaisimpaan kaupunkiin, Buenos Airesiin. Argentiinan edullinen hintataso houkuttelee ostosten tekoon esimerkiksi keskustan Florida-kävelykadulla. Lisätietoja matkasta Kap Hornille saa Olympia kaukomatkatoimiston internetsivuilta.

Argentiina kärkeen Etelä-Amerikassa - Urheilu | HS.fi

Tulimaa on maastoltaan vaihtelevaa. Pääsaaren pohjoisosassa on paljon järviä ja moreenia, ja se on alle 180 metrin korkeudessa merenpinnasta. Pääsaaren eteläiset ja läntiset osat sekä pienemmät saaret ovat vuoristoisempia ja niillä on jäätikköjä. Tulimaan korkeimpia huippuja ovat Monte Darwin (2 438 m) ja Monte Sarmiento (2 300 m). [1] Ilmasto ja kasvillisuus [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Tulimaan ilmasto on kesällä viileä ja talvella kylmä. Vuotuinen sademäärä vaihtelee alueittain 4 600 millimetristä 500 millimetriin. Etelässä ja lännessä kasvaa sammalta ja kitukasvuisia puita. Pääsaaren keskiosissa kasvaa kesävihantia pyökkimetsiä ja pohjoisessa ruohikkoa. [1] Asutus ja elinkeinot [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Saarten pääelinkeinot ovat öljy, maakaasu, lammastalous ja ekoturismi. Saarilla on huonot tieyhteydet, eikä rautateitä ole. Tärkeimmistä asutuskeskuksista on lento- ja laivayhteydet Chileen ja Argentiinaan. [1] Chilen hallinnoimalla puolella sijaitseva Puerto Williams on maailman eteläisin kaupunki.

Polulle kannattaa siis lähteä mikäli sää ei vain ole liian tuulinen, sillä sen varrella maisemat ovat huikeat. Kapin niemimaan kärki osoittautui lopulta majakalle sopimattomaksi, sillä paikka on usein sumun peitossa eivätkä laivat näe majakan valoa. Cape Pointin tekee vaikuttavaksi sen luonto ja kalliot. Merta näkyy niin pitkälle kuin silmä siintää. Tarkkasilmäinen voi nähdä liskoja tai hiiren viipottamassa kallionkoloissa. Poluilla voi astella majakanvartijan jalanjäljillä ja kiitellä sitä että valtamerien kohtauspaikkaa saa katsella maalta käsin. Vaaralliset vedet ovat upottaneet koko joukon laivoja. Jo tuo tieto luonnon jylhyydestä tekee paikasta pysäyttävän.

  1. Hub logistics hyvinkää phone number
September 3, 2021