Lankadominanssi Kahdella Langalla: Lankadominanssi – Näin Teet Siistiä Kirjoneuletta - Pariton Rasa

  1. Lankadominanssi – näin teet siistiä kirjoneuletta - Pariton rasa

Vielä toinen, niin ei käsiä palele!

Lankadominanssi – näin teet siistiä kirjoneuletta - Pariton rasa

lankadominanssi kahdella langalla lyrics lankadominanssi kahdella langella

Tähän on olemassa useita tapoja ja itse asiassa jopa apuvälineitä, ja vain kokeilemalla saa tietää, mikä on itselle paras. Minä tyydyn esittelemään nyt yhden tavan, sen mikä lopulta osoittautui minun kohdallani toimivimmaksi. Tähän lankojenpitelytapaan sain vinkin Villapallon blogista. (Kuvat saa sitten hitusen suuremmiksi klikkaamalla niitä. ) Lankojen piteleminen Tässä ensinnäkin kuva, jossa langat ovat sormella. Toinen (violetti) lanka on siis sormella aivan normaalisti, toinen (sininen) tuleekin sitten samalle sormelle vastakkaisesta suunnasta. Eli jos vielä vähän havainnollistetaan, niin..... päälle tuleva ja normaaliin suuntaan menevä lanka pois tieltä oikeaan käteesi. Ota alle tuleva lanka vasempaan käteesi kuvan osoittamalla tavalla. Siis näin. Huomaa langan tulosuunta neuleesta. Nyt sitten tuo päälle tuleva lanka oikealta sormelta vasemmalle etusormelle - ja siis normaaliin suuntaan. Kas näin. Ja lankoja voi pitää sitten kireällä tai löysällä omalla tyylillään. Minä pidän näin, langat sormien alta, lopuksi pikkusormen yli.

Tällä tavalla neulottaessa on tärkeää huomioida, että langat pysyvät aina samassa järjestyksessä. Toinen tapa on pitää toinen lanka normaalisti etusormen päällä, toinen sekä etu- että keskisormen päällä. Kirjoneuleessa kannattaa sitoa liian pitkät lankajuoksut. Langanjuoksulla tarkoitetaan kirjoneuleen nurjalle puolelle jäävää lankalenkkiä. Jos esimerkiksi kirjoneulekuviossa neulotaan kuviovärillä yhtäjaksoisesti yli 5 silmukkaa, kannattaa pohjavärillä tuleva langanjuoksu sitoa, ettei siitä jää liian pitkää lankalenkkiä työn nurjalle puolelle. Yleensä kirjoneuleessa kannattaa sitoa langanjuoksut kolmen tai neljän silmukan välein kiertämällä langat toistensa ympäri. Sitomiskohtia ei kannata tehdä samaan kohtaan joka kerroksella, vaan kohtaa kannattaa vaihdella. Silmukoita kannattaa löyhentää aina puikon jälkeen eli hieman venyttää, muuten neule alkaa helposti kiristää. Tarkkaile neulekäsialaasi kirjoneuletta tehdessä. Jos kirjoneuleraita vetää työtä kasaan liikaa, voit myös vaihtaa työhön isommat puikot.

Jos kuvista katsoessa jokin näyttää vaikealta tai oudolta, suosittelen ottamaan puikot käteen ja kokeilemaan. Yleensä silloin valkenee paremmin kun saa oikeasti nähdä ja tuntea, miten langat oikein menevät. Tämä tutorial ei ole todellakaan täysin kattava katsaus kirjoneulontaan, varsinkin kun tapoja on monia, mutta tästä voi lähteä liikenteeseen. Kannattaa muistaa, että käsiala tasoittuu tekemisen myötä ja että kupruja on ollut matkassa varmaan kaikilla - tai ainakin minulla on aivan ehdottomasti ollut. Lisäksi valmiin neuleen höyrytäminen tai kastelu tasoittaa usein pintaa. Eli rohkeutta mukaan ja kokeilemaan!

Täti Punaisen emännöimä kirjolapanen on edennyt loppuun. Minä tein vain yhden lapasen, joten toinen odottaa tekoa. Punainen lanka vain näyttää loppuvan, että sitä täytyy ostaa lisää. Tällä konstin ei langat hupene, kun aina täytyy ostaa jotain lisää ja sitten sitä jää vähäsen ja taas täytyy ostaa lisää... Lapasta tehdessäni muistin, että jossakin on opetettu kahdella langalla kutominen. Ohjetta etsiessäni törmäsin sanaan "lankadominanssi". Sama juttu, mutta nimi on näin hieno. Opettelin pitämään lankoja yhtä aikaa sormella, mutta lankojen pito kireällä ei meinannut onnistua. Se oli jotenkin vasenkätistä. Tässä ei kuitenkaan tarvitse tiputtaa toista pois ja ottaa toista tilalle, vaan molemmat kulkevat mukana, kunhan muistaa hallitsevan langan ottaa päältä ja toisen alta. Pysyvät langat siistinä nurjalla. Oikeastaan minä tykästyin tähän kutomiseen, eli voipi olla, että teen kirjoneuleita lisää. Tykkään, että lapasessa on pitkä varsi, ettei ranne ole paljaana. (muistoja lapsuudesta) Kiitos Täti Punainen haasteesta!

Usein halutaan kuvioiden erottuvan mahdollisimman hyvin pohjaväristä, jolloin valitaan kuviolanka dominoivaksi langaksi. Langanvaihtumiskohdassa dominoiva lanka (kuvassa punainen) haetaan puikolle toisen langan (kuvassa valkoinen) alta. Vastaavasti pohjavärillä neulottaessa se haetaan kuviolangan päältä. Alempi kirjoneuleraita on neulottu niin, että punainen kuviolanka dominoi. Ylempi raita on neulottu niin, että valkoinen pohjaväri on dominoiva lanka. Vaihtoehtoisia otteita pitää lankoja kädessään kirjoneuletta tehdessä on useita, joista itselle paras tapa löytyy kokeilemalla. Jotkut käyttävät apunaan myös erillistä langanohjainta. Dominoiva eli kuviolanka kannattaa pitää aina lähempänä itseä, jolloin se kulkee vain etusormen yli. Pohjalanka on kauempana itsestä ja kulkee siten etu- ja keskisormen yli. Tällä otteella neulottaessa langat pysyvät helpommin oikeassa järjestyksessä sekä sopivan tiukalla kuvion neulomisen ajan. Yksinkertaisin tapa on pitää sormella vain neulottavan värin lanka, joka tipautetaan sormelta aina värin vaihtuessa.

  • Lankadominanssi kahdella langella
  • Lankadominanssi kahdella langalla
  • Tesla suomessa
  • Urheilumuistoesineiden huutokauppa (moottoriurheilu) - Catawiki
  • Lankadominanssi kahdella langalla lyrics
  • Kaksosraskaus oireet
  • Myydään/Vaihdetaan - Samsung Galaxy Note 10, 550€, viikon ikäinen, Turku | Matkapuhelinfoorumi - Suosituin matkapuhelinpalsta
  • Taneli tirkkonen vaasa
September 3, 2021