Raamatun Vaikutus Lainsäädäntöön

Kyllä Madonnan ansiosta on tapahtunut suuria muutoksia sukupuoliajattelussa. Eilisessä konsertissa oli mukana myös poliittista sanomaa: nälkää näkeviä lapsia, diktaattoreja, ilmastonmuutosta. Mutta pystyykö pop-musiikilla vaikuttamaan? - Mielestäni jossain määrin. En haluaisi olla liian kyyninen ja ajatella, ettei pysty. On kuitenkin ehkä hieman yllättävää hyökätä kulutuskapitalismia vastaan, kun halvimmat konserttiliput maksoivat peräti 99 euroa, Haatanen toteaa. (MTV3) Katso valtiotieteen tohtori Kalle Haatasen haastattelu (Huomenta Suomi 7. 8. 2009)

Raamattu vai laki? – Kotimaa24

RKP:n Eva Biaudet: Perussuomalaisten vaikutus lainsäädäntöön luo epäinhimillisiä tilanteita – verkkouutiset.fi

Ranskan vallankumousta taas voi tulkita kristillisestä näkökulmasta, mutta se vaatii jo todella vinoutuneen näkökannan. No entäpä se kymmenen käskyä? Älä varasta. Sehän on melkein kuin meidän lakikirjasta suoraan. No ei oikeastaan ole. Kymmenen käskyä on suurelta osin ristiriidassa meidän lain kirjaimemme kanssa. 1. Minä olen sinun jumalasi jne. Meillä on uskonnonvapaus. Tämä käsky on sataprosenttisesti ristiriitainen meidän lakiemme kanssa. 2. Älä turhaan lausu herran sinun jumalasi nimeä jne. Jumalanpilkkalaki on yhä olemassa, tosin se on nykyään laki uskonrauhan rikkomisesta. Tämän voidaan todeta olevan melkeinpä siis kymmenestä käskystä. Tokihan tämä on sieltä ajalta, jolloin kristinusko oli pakollista. Tämä on ehkäpä meidän laeistamme yksi turhimpia ja hölmöimpiä, koska sallimme pilkan ja ivan ideologioita kohtaan, mutta uskonnot saavat erityisen suojan. Se ei ole tasa-arvoista eikä oikein. 3. Pyhitä lepopäivä. Meillä ei ole laissa erikseen säädelty mitään viikonpäivistä käskyjen mukaiseksi lepopäiväksi.

Raamatun vaikutus yhteiskuntaan ja kulttuuriin by Anni Hirvonen on Prezi Next

Inspiraation näkökulmasta vahvin aitoustakuu on vokaalittomilla teksteillä, mutta mikään ei estä olettamasta, että Jumalan vaikutus ulottuisi myös vokalisoituihin teksteihin. Joka tapauksessa tekstien lukutapa on hyvin vakiintunut. Vastaavasti Uuden testamentin kirjoitusten osalta on huomattava, että alkuperäiset tekstit saatettiin kirjoittaa ilman isoja alkukirjaimia, välimerkkejä ja osin jopa ilman sanavälejä. Tämä johtuu pergamentin rajallisesta tilasta. Jotta siihen mahtuisi mahdollisimman paljon, tekstin kirjoitusasua on tiivistetty. Kuitenkin tekstien lukutapa on ollut selkeä ja sen myötä puuttuvat välimerkit, sanavälit ja isot kirjaimet on lisätty siihen tukeutuen. Eri kopioissa on näiden osalta joitakin eroja, joilla ei kuitenkaan ole merkitystä tekstin ymmärtämisen kannalta. Joissakin kopioissa on muutamien yksittäisten sanojen kohdalla eroavuutta. On esimerkiksi saatettu käyttää synonyymiä tai vaihtelevasti sanoja Jeesus tai Kristus. Raamattua ja sen osia käännettäessä eri kielille syntyy väistämättä pieniä eroavuuksia.

Raamatun vaikutus lainsäädäntöön

  1. Kortisoni ja rytmihäiriöt
  2. Salon unique itäkeskus
  3. Raamattu avautuu 19 - Pyhän hengen vaikutus, osa 2 - YouTube
  4. Laajakaista vertailu
  5. CURIA - UNIONIN TUOMIOISTUIMEN RATKAISUJEN VAIKUTUS TERVEYDENHUOLTOA KOSKEVAAN EUROOPAN UNIONIN LAINSÄÄDÄNTÖÖN
  6. Raamatun vaikutus lainsäädäntöön lyrics
  7. RKP:n Eva Biaudet: Perussuomalaisten vaikutus lainsäädäntöön luo epäinhimillisiä tilanteita – verkkouutiset.fi

Uskontojen näkyvä läsnäolo yhteiskunnassa on ihmisoikeuskysymys - evl.fi

September 3, 2021