Lasi Iglu Saariselkä

  1. Lasi iglu saariselkä y

Igluyrittäjä Juhani Eiramo sai jälleen jättipotin pohjoisen ely-keskukselta. Nyt hän aikoo rakennuttaa Utsjoelle lasi-iglukylän. Kakslauttasen lomakylä Saariselällä tunnetaan parhaiten lasi-igluistaan. HANDOUT Pohjois - Pohjanmaan ely - keskus myönsi kesäkuun lopussa 2, 75 miljoonan euron yritystuen Kakslauttanen Arctic Resort Oy: lle, joka pyörittää lasisista igluistaan tunnettua matkailukohdetta Saariselällä. Euroopan aluekehitysrahastosta ( EAKR) maksettava yritystuki myönnettiin hankkeeseen, jonka tarkoituksena on perustaa matkailukohde Utsjoelle. Hankkeen taustalla on Kakslauttanen Arctic Resortin toimitusjohtaja ja omistaja Jussi Eiramo, joka on ostanut tarkoitusta varten kaksi tonttia Utsjoen kunnalta. Saariselältä Utsjoelle on 208 kilometriä. Jussi Eiramolla on suuria suunnitelmia Suomen pohjoisimman kunnan varalle. UTSJOEN KUNTA Eiramon mukaan Utsjoelle rakennetaan Kakslauttasen kanssa samalla konseptilla toimiva kohde, lasi - igluja myöten, mutta pienemmässä mittakaavassa. – Utsjoki on sen ansainnut.

Lasi iglu saariselkä y

lasi iglu saariselkä cruises lasi iglu saariselkä sport

– Taidegalleria, Pohjoismaiden suurin planetaario, iglutorni, Eiramo luettelee. – Emme saaneet niihin mitään tukea, kun ne eivät ely - keskuksen mukaan ole matkailurakentamista. Vähän lentoja ja työntekijöitä Eiramon mukaan hänen yrityksellään on kaksi isoa ongelmaa: lentoyhteydet ja työvoimapula. – Helsingistä Ivaloon ei varsinkaan kesällä ole käytännössä minkäänlaista yhteyttä. Ivaloon tulee kesällä yksi kone päivässä ja välillä ei ainuttakaan. Vertailun vuoksi: Oslosta meni perjantaina 22 suoraa lentoa Pohjois - Norjaan, Eiramo sanoo. – Meidän on vaikea saada työvoimaa. Melkein kaikki työntekijät tulevat Suomen ulkopuolelta. Jussi Eiramon mukaan lentoyhteydet Ivaloon voisivat olla paremmat. Tiina Somerpuro Eiramon mukaan EU: n ulkopuolelta tulevat työntekijät ehtivät karata muualle, koska työlupaa joutuu odottamaan niin kauan. – Hyvät ihmiset eivät jää odottamaan, vaan menevät töihin muualle. Hyvät ihmiset saavat aina maailmalta töitä. Miten olette ratkaisseet tämän yhtälön? – Yritämme pärjätä näillä pelisäännöillä, mutta ne ovat tällä hetkellä Suomessa huonot.

lasi iglu saariselkä en
  1. Perho liiketalousopisto mali afrique
  2. Neste tuuliruusu ralli
  3. Lasi-iglu ja revontulet - Kakslauttanen on saanut yritystukea 7,1 miljoonaa euroa
  4. Helsingin kaupunki
  5. Yhteystiedot – ViaDia
  6. Lasi iglu saariselkä o
  7. Tämän valokuvan on nähnyt yli miljardi ihmistä – ja sen avulla Kakslauttaseen kasvaa 500 hehtaarin matkailualue | Yle Uutiset | yle.fi
  8. Lasi iglu saariselkä en
  9. Liikunta alan työpaikat
  10. Yle areena ei toimi
  1. Wilma espoo fi show
September 4, 2021